Kiša pokvarila pazar na Trgu nezavisnosti

Prodavci tvrde da su poklone za 8. mart više kupovale pripadnice ljepšeg pola nego muškarci
3103 pregleda 0 komentar(a)
Prodaja cvijeća na trgu, Foto: Luka Zeković
Prodaja cvijeća na trgu, Foto: Luka Zeković

Prodaja cvijeća povodom 8. marta i ove godine je organizovana na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a trgovci su kazali da je zbog lošeg vremena mušterija manje, a samim tim i pazara.

Prodavci tvrde da su poklone za Dan žena više kupovale pripadnice ljepšeg pola nego muškarci.

“Kod mene su više trgovale žene, djevojčice, i to poklone za više osoba. Muškarci uglavnom kupuju za jednu osobu”, kazala je jedna od prodavačica.

Kako je “Vijestima” kazala Jelena Marković, ona je na štandovima na trgu kupila poklone za majku i ostalu žensku rodbinu.

“Kupila sam sitnice, ali koje dosta znače. Znam to i po sebi, jer lijepo je kada se neko sjeti i pokaže da mu je stalo do tebe. U ovom vremenu, mislim da nam to i nedostaje, sitnice, koje život znače”, kazala je Marković.

Podgoričanin Vuk Iličković rekao je da je kupio cvijeće za djevojku.

“Ranije sam kupio poklone za majku i sestru. Možda je malo više iskomercijalizovan praznik, mnogi žele da na ovaj dan pruže pažnju, ali to bi trebalo da bude tako tokom čitave godine, uzajamno”, kazao je Iličković.

Ruže su se na štandovima mogle trgovati za dva do pet eura, karanfili za euro, orhideje za tri.

Na štandovima su bili izloženi i cvjetni aranžmani, koji su se mogli kupiti za pet do 30 eura. Pored toga, na Trgu nezavisnosti moglo se za nekoliko eura, naći i saksijsko cvijeće, ali i aranžmani od suvog cvijeća, te razni ukrasni predmete.

Osim na trgu, prodavci su se juče mogli vidjeti i na drugim lokacijama u centru grada, preko Morače, kod “Gintaša”...

Nadležni iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj odlučili su prije nekoliko godina da lokacija za prodaju za 8. mart bude na Trgu nezavisnosti.

Prije toga, tradicionalno je prodaja organizovana na trgu ispred Sahat kule, ali je taj prostor u međuvremenu renoviran, pa su se nadležni odlučili za novu lokaciju.

Bonus video: