MO: Mrvaljević udaljen, zatečen u vršenju disciplinskog prestupa; Njegova supruga: Udaljen je jer je išao na litije

"Darko Mrvaljević, podoficir Vojske Crne Gore, udaljen sa dužnosti zbog učestvovanja u litijama. To je sva krivica moga muža posle 27 godina službe u vojsci", napisala je Ana Mrvaljević na Fejsbuku
34388 pregleda 195 komentar(a)
Sjedište Ministarstva odbrane, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Sjedište Ministarstva odbrane, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2020. 19:42h

Ministarstvo odbrane udaljilo je s dužnosti starijeg vodnika I klase Darka Mrvaljevića.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Mrvaljević, pripadnik Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore stariji vodnik I klase rješenjem načelnika Generalštaba udaljen je s dužnosti shodno članu 113, stav 3, Zakona o Vojsci Crne Gore.

Član 113 Zakona o vojsci Crne Gore odnosi se na udaljenje od dužnosti lica, koja su u službi Vojske Crne Gore.

Stavom tri tog člana udaljenje sa dužnosti je predviđeno ako je lice u službi u Vojsci zatečeno u vršenju disciplinskog prestupa ili ako je protiv njega pokrenut krivični postupak ili postupak zbog disciplinskog prestupa, ako bi njegovo prisustvo na dužnosti bilo štetno po interese službe.

"Razlog udaljenja je činjenica da je Mrvaljević zatečen u vršenju disciplinskog prestupa, prema članu 157, tačka 1 i tačka 27 Zakona o Vojsci Crne Gore. Udaljenje će trajati do okončanja disciplinskog postupka", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Član 157, tačka 1 se odnosi na neizvršavanje ili odbijanje izvršenja naredbi, naređenja i odluka pretpostavljenog ili neblagovremeno, nesavjesno i nemarno vršenje službe ili obaveze u službi. U tački 27 istog člana se navodi da je disciplinski prestup svako drugo postupanje suprotno propisima kojim se šteti ugledu Vojske.

Darkova supruga, Ana Mrvaljević na Fejsbuku je napisala da je njen suprug udaljen sa dužnosti zbog učestvovanja u litijama.

Ana Mrvaljević Facebook
Objava Ane Mrvaljević na Fejsbuku(Foto: Screenshot)

"To je sva krivica moga muža posle 27 godina službe u vojsci", napisala je ona na Fejsbuku.

Bonus video: