Nejasan odnos lokalne samouprave prema mještanima ovog naselja

Šućur: Nikšićka Rubeža kao kenijska Kibera

Kaže da je “neprihvatljivo da u 2020. godini prigradsko naselje u Evropi nema trotoare, kontenjere, adekvatno sportsko igralište, u određenim djelovima rasvjetu, a da je ulica prekrivrena rudom boksita”
5117 pregleda 2 komentar(a)
ilustracija, Foto: Ura
ilustracija, Foto: Ura

Nikšićko naselje Rubeža i ako samo nekoliko kilometra udaljeno od centra grada već godinama je zapostavljeno od strane aktuelne DPS vlasti i sve više podsjeća na kenijsku Kiberu, saopštio je danas potpredsjednik Opštinskog odbora URA Nikšić Goran Šućur.

Kaže da je “neprihvatljivo da u 2020. godini prigradsko naselje u Evropi nema trotoare, kontenjere, adekvatno sportsko igralište, u određenim djelovima rasvjetu, a da je ulica prekrivrena rudom boksita”.

“Nejasan je odnos lokalne samouprave prema mještanima ovog naselja I zašto neko tek tako zanemaruje svakodnevne probleme sa kojima se susreću građani.Zbog nepostojanja trotoara, a velike frenkvencije saobraćaja ugrožena je bezbjednost mještana, a posebno djece koja svakodnevno idu u obližnju školu. Zar je potrebno da se dogodi saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom da bi se išta uradilo?”, pita Šućur.

Ističe da pod hitno treba izvršiti rekonstrukciju saobraćajnice i izgradnju trotoara, kako ne bi došlo, smatra on, do neželjenih posledica.

“Jedino što cvjeta u ovom naselju su divlje deponije i predizborna obećanja političkih predstavnika mjesne zajednice. U okolini naselja nalazi se desetak divljih deponija koje predstavljau crne tačke nikšićke ekologije”, ukazuje potpredsjednik nikšićke URE.

Posebno je problemtično, smatra on, što ne postoje kontenjeri za odlaganje otpada, pa samim tim mještani imaju muku sa odlaganjem otpada.

“Očigledno je da lokalna vlast nema volje da postavi kontenjere, ali zna da okrivi građane zbog postojanja divljih deponija. Takođe, u naselju ne postoji bilo kakav mobilijar za rekreaciju i razonodu. Igralište koje je rađeno u više izbornih ciklusa ne posjeduje osnovnu sportsku infrastrukturu, pa samim tim više podsjeća na parking” dodaje Šućur.

Ističe i da “kulturnih manifestacija nema ni u najavi”, a da je dom penzionera “koji je u vlasništvu mjesne zajednice pretvoren u kafanu”.

Preporučujemo za Vas