“Barski ljetopis”otkazan do daljnjeg zbog koronavirusa

Iz Ministarstva zdravlja preporučeno je izbjegavanje svakog nepotrebnog kretanja, društvenih i bliskih kontakata, kao i izbjegavanje svih mjesta sa masovnim okupljanjem na ograničenom prostoru
1534 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe Bratislava Medojevića u Baru: Arhiva, Foto: Barski Ljetopis, Barski Ljetopis
Sa izložbe Bratislava Medojevića u Baru: Arhiva, Foto: Barski Ljetopis, Barski Ljetopis

Otkazan je program zimske scene „Barskog ljetopisa“ je zbog preventivnih mjera, a u skaldu sa preporukama Ministarstva zdravlja Crne Gore, zaštite od širenja koronavirusa, saopštili su iz organizacionog tima.

Iz Ministarstva zdravlja preporučeno je izbjegavanje svakog nepotrebnog kretanja, društvenih i bliskih kontakata, kao i izbjegavanje svih mjesta sa masovnim okupljanjem na ograničenom prostoru.

“Svjesni cjelokupne zdravstvene situacije kako u svijetu, tako i u regionu, tim Festivala želi da se na odgovoran način ponese prema svojoj publici. U cilju što boljih zdravstvenih prilika i brzog prevazilaženja svih zdravstvenih problema sa kojima se javnost suočava, otkazuje se otvаranje izložbe koja je ranije bila najavljena za četvrtak veče, 12. marta u 18h u galeriji „Velimir A. Leković”. U okviru programa za djecu i mlade planirana je izložba završnih radova polaznika/ca likovne radionice sa akademskom slikarkom Nedom Popović i arhitektom Ognjenom Banovićem”, navodi se u saopštenju organizacionog tima zimske scene “Barskog ljetopisa”.

Održavanje ostalih najavljenih programa Zimske scene, koji su planirani da se održe svakog četvrtka, zaključno sa 23. aprilom, do daljnjeg se otkazuje, saopštili su iz organizacije, dodajući da će zainteresovane blagovremeno obavijestiti o nastavku Zimske scene "Barskog ljetopisa".

"Uz zahvalnost za razumijevanje, podsjećamo publiku na to da će i dalje shodno ustaljenoj praksi, sve informacije o programima i aktuelnostima trećeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“ biti dostupne putem medija, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me"; zaključuje se u saopštenju.

Odložena i manifestacija MonteVino 2020.

Zbog odgovornosti prema mogućim epidemiološkim komplikacijama koje javni događaji mogu proizvesti, odgođena je i manifestacija MonteVino 2020., koja je trebala biti održana 13. i 14. marta, saopšteno je iz nacionalnog udruženja sommeliera Crne Gore i PR tima MonteVino 2020.

Bonus video: