Veljović, Lazović i Nuhodžić odgovarali na pitanja o ratu kriminalnih klanova, neriješenim ubistvima, bombaškim napadima...

"Na osnovu uvodnih izlaganja ministra Nuhodžića, direktora UP Veselina Veljovića i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića vođena je rasprava i postavljana su pitanja povodom predmeta - uključujući i pitanja međunarodne saradnje državnih organa. Na sva postavljena pitanja, kao i ona van dnevnog reda, učesnici sjednice su dali odgovore", piše u saopštenju Skupštine
4283 pregleda 1 komentar(a)
Veljović i Lazović, Foto: Savo Prelević
Veljović i Lazović, Foto: Savo Prelević

Rat kriminalnih klanova, neriješena ubistva, bombaški napadi, tovari droge i crnogorski pomorci uključeni u međunarodnom švercu narkotika, prikriveni isljednici i zaštita svjedoka, trgovina ljudima ali i finansijske istrage, suzbijanje korupcije i pranja novca... bile su teme zatvorene sjednice skupštinskog Odbora za antikorupciju.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović, njegov pomoćnik Sektora za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Zoran Lazović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, preko pet sati, odgovorali su detaljno na pitanja članova Odbora za antikorupciju.

"Na osnovu uvodnih izlaganja ministra Nuhodžića, direktora UP Veselina Veljovića i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića vođena je rasprava i postavljana su pitanja povodom predmeta - uključujući i pitanja međunarodne saradnje državnih organa. Na sva postavljena pitanja, kao i ona van dnevnog reda, učesnici sjednice su dali odgovore", piše u saopštenju Skupštine.

Članovi Odbora za antikorupciju saopštili su da će razmotriti predloge za unapređivanje zakonske regulative, koji se tiču uspješnije borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ni ovog puta na saslušanje nijesu pozvani vrhovni državni tužilac Ivica Stanković niti glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji su ranije odbijali da Skupštini dostavljaju posebne izvještaje o istragama i da dolaze na sjednice Odbora za antikorupciju.

Bonus video: