Maturanti cetinjske gimnazije dobrovoljno dali krv

Iz Gimnazije na Cetinju su kazali da zahvalnost duguju njihovim partnerima, učenicima Srednje stručne škole i profesorici Adrijani Aleksić, Crvenom krstu Crne Gore, Božidaru Drecunu kao i stručnoj ekipi Zavoda za transfuziju Crne Gore
680 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Gimnazija Cetinje
Detalj sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Gimnazija Cetinje

Maturanti Gimnazije na Cetinju danas su, po šesti put, bili učesnici akcije dobrovoljnog davanja krvi.

"Kao i prošle godine, i ovaj put smo upriličili zajedničku akciju sa kolegama iz Srednje stručne škole. Akciju su učešćem podržali i pripadnici Službe zaštite i spašavanja, ali i građani, upriličivši tako primjer izuzetnog humanog djelovanja. Tako se, već je sasvim izvjesno, utemeljuje tradicija davalaštva krvi, a gimnazijalci se, već godinama, ističu kao najhumaniji dio populacije grada", saopšteno je iz Gimnazije.

Iz Gimnazije na Cetinju su kazali da zahvalnost duguju njihovim partnerima, učenicima Srednje stručne škole i profesorici Adrijani Aleksić, Crvenom krstu Crne Gore, Božidaru Drecunu kao i stručnoj ekipi Zavoda za transfuziju Crne Gore.

"Ovogodišnji učesnci su bili: Abramović Nikola, Zuber Matija, Martinović Andrija, Bastać Svetozar, Hočko Dario, Bokan Ljubo, Ševaljević Marija, Kantar Luka, Radoičić Iva, Ražnatović Marija, Popović Vanja, Kvesić Petra, Ivanović Bojana, Martinović Katarina, Vukotić Martina, Janković Marija, te profesori: Perišić Miroslav, Martinović Filip i Špadijer Petar. Inicijator akcije je profesor Petar Špadijer", kazali su iz Gimnazije.

Bonus video: