SD: "Novi život" Jusovače

"Raduje nas što se i na ovaj način ostvaruje dio našeg predizbornog programa za lokalne izbore 2018. godine", navodi se u saopštenju SD Glavnog grada
1233 pregleda 2 komentar(a)
Potpredsjednica SD Glavnog grada Snežana Burzan, Foto: SD
Potpredsjednica SD Glavnog grada Snežana Burzan, Foto: SD
Ažurirano: 12.03.2020. 15:18h

Socijaldemokrate (SD) Podgorice pozdravili su inicijativu Ministarstva kulture da se revitalizuje Jusovača koja bi u narednom periodu trebalo da postane Kuća crnogorske istorije i kreativni hab.

"Raduje nas što se i na ovaj način ostvaruje dio našeg predizbornog programa za lokalne izbore 2018. godine, na koji smo i ukazali na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada prilikom usvajanja Strateškog plana razvoja. U našem predizbornom programu poseban dio pod naslovom „Novi život“ Jusovače je bio posvećen zaštiti i pronalaženju namjene ovog spomenika, koji kao simbol Podgorice zaslužuje poseban odnos i odgovarajuću valorizaciju", navodi se u saopštenju SD Glavnog grada koje je potpisala Snežana Burzan.

U saopštenju se ističe važan dio namjene Jusovače koji će se odnositi na kreativni hab, jer je, kako su kazali iz SD, prostor pogodan za organizovanje raznih radionice za kulturne stvaraoce, te mnoge druge kreativne sadržaje za mlade što bi u krajnjem poboljšati i turističku ponudu grada.

"Dio našeg zalaganje će se svakako odnositi i na očuvanje kulturne baštine, što podrazumijeva i adekvatnu zaštitu, odnosno valorizaciju lokaliteta Duklje, gdje se zalažemo da se na tom lokalitetu realizuje projekat arheološkog parka. Kao konstituent gradske vlasti, nastavićemo i u narednom periodu da dajemo doprinos razvoju kulture u dijelu neophodne valorizacije brojnih lokaliteta, ali i u pogledu kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programskog sadržaja gradskih institucija kulture", zaključuje se u saopštenju SD Glavnog grada.

Bonus video: