SDP: Nemoralnom i neetično da se pojedinci bogate u borbi da se spriječi širenje koronavirusa

SDP navodi da je država ukinula plaćanje akciza na alkohol koji se koristi u medicinske svrhe, kako bi cijenu učinila prihvatljivom
2705 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je nadležne državne organe da provjere tačnost informacija da su pojedine apoteke iskoristile pandemiju kako bi podigle cijenu medicinskog alkohola.

"Ukoliko se informacija potvrdi, to zahtijeva kaznu primjerenu duboko nemoralnom pokušaju onih koji žele da se obogate u borbi građana i države da se spriječi dalje širenje koronavirusa povećanjem cijena onih preparata ili namirnica koje zdravstvene ustanove preporučuju za korišćenje", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da je država ukinula plaćanje akciza na alkohol koji se koristi u medicinske svrhe, kako bi cijenu učinila prihvatljivom.

"Pa je nedopustivo i duboko neetično da se pojedinci bogate zloupotrebljavajući ovakvu situaciju. Cijelu svoju istoriju Crna Gora je opstajala na etičkom kodeksu koji je obavezivao na pomaganje drugima u nevolji. Podizanje cijena sredstava koje građani kupuju po preporuci zdravstvenih ustanova da bi spriječili širenje virusa je suprotno našoj tradiciji, anticivilizacijsko i zaslužuje najstrožu kaznu i javnu osudu".

Iz SDP-a su pozvali nadležne da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima izvršenih kontrola i mjerama koje su preduzeli.

Bonus video: