SD: Raskinuti ugovor sa svim apotekama u kojima se utvrdi eventualna nepravilnost

"Još jednom apelujemo na sve koji učestvuju u lancu nabavke i prodaje svega onoga što se prodaje u apotekama, da ne koriste ovu situaciju za sticanje ekstra profita"
3376 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Socijaldemokrate (SD) pozivaju inspekcijske organe da iskontrolišu apoteke u cilju sagledavanja potencijalnih nepravilnosti u formiranju cijena, odnosno njihovog povećanja.

"Takođe, pozivamo ministarstvo zdravlja da raskine ugovor sa svim apotekama u kojima se utvrdi eventualna nepravilnost, kao i da imena takvih apoteka budu dostupna javnosti. Još jednom apelujemo na sve koji učestvuju u lancu nabavke i prodaje svega onoga što se prodaje u apotekama, da ne koriste ovu situaciju za sticanje ekstra profita, kao i da koriguju marže kako ne bi došlo do povećanja cijena onih proizvoda kod kojih je došlo do povećanja proizvodne cijene usljed nestašice uslovljene situacijom u vezi korona virusa", navodi se u saopštenju.

Dodaju da u ovakvim vanrednim okolnostima, potrebna je istinska solidarnost.

U većini podgoričkih apoteka juče nije bilo medicinskog alkohola. Građani su tvrdili da su cijene medicinskog alkohola drastično skočile u rijetkim apotekama koje ga imaju. Redovna cijena litra medicinskog alkohola od 96 procenata u apotekama je oko 26 eura, dok sedamdesetoprocentni medicinski alkohol košta oko 12.

Bonus video: