U Tivtu podijeljeno 250 info postera o korona virusu, iz Opštine savjetuju manju direktnu komunikaciju

"Info linija je 020 412 858. Dežurni brojevi Doma zdravlja Tivat su: Dr Mršulja Jelena, spec.epidemiolog – 067 059 953 (epidemiologija); 032/ 671 774 , 032/ 671 981 (opšta praksa); 032/ 673 256 (dječiji dispanzer). Informacije se redovno objavljuju i na zvaničnim nalozima Opštine Tivat na društvenim mrežama fejsbuk, instagram i tviter", saopšteno je iz Opštine Tivat
1717 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock

U skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Opština Tivat primijeniće novi plan organizacije rada i čitav set mjera kako bi bile redukovane mogućnosti potencijalnog širenja korona virusa, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Oni su zamolili građane da dolaske u zgradu Opštine svedu na minimum u cilju očuvanja javnog zdravlja.

"Sve neophodne informacije građani mogu da potraže putem telefona 032/ 661 301 ili putem meil adrese info@opstinativat.me. Od ponedjeljka će putem veb-sajta www.opstinativat.me biti moguće onlajn upućivanje upita svim opštinskim organima. Opštinske službe i preduzeća dostupne su građanima za informacije 24h", saopštili su iz Opštine Tivat.

Njihovi službenici su u prethodnim danima podijelila je više od 250 postera sa informacijama o mjerama prevencije virusa, na našem i engleskom jeziku građanima ove opštine od od Krtoli do Lepetana.

"U zgradi Opštine, i opštinskih institucija, ustanova i preduzeća, uvedene su procedure upotrebe asepsola pri ulasku u zgradu, a sve ustanove su snabdjevene ovim sredstvom za dezinfekciju. Predstavnici lokalne samouprave razgovarali su sa predstavnicima maloprodajnih lanaca i pekara i dio njih će organizovati sistem dostave namirnica na kućnu adresu", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

Oni su, kako tvrde, na bazi preporuke Instituta za zdravlje, proslijedili preporuke javnim prevoznicima da sve autobuse, auto-taksi vozila i autobusku stanicu dezinfikuju na dnevnom nivou.

"Info linija je 020 412 858. Dežurni brojevi Doma zdravlja Tivat su: Dr Mršulja Jelena, spec.epidemiolog – 067 059 953 (epidemiologija); 032/ 671 774 , 032/ 671 981 (opšta praksa); 032/ 673 256 (dječiji dispanzer). Informacije se redovno objavljuju i na zvaničnim nalozima Opštine Tivat na društvenim mrežama fejsbuk, instagram i tviter", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Iz ove lokalne samoprave pozvali su građane da koriste servis e-zdravlje Fonda za zdravstveno osiguranje kako bi zakazali pregled ili naručili recepte za hronične bolesnike.

"Ako još ne koristite servis e-zdravlje, PIN koji je potreban možete, umjesto u Domu zdravlja, od izabranog ljekara, preuzeti u područnoj jedinici Fonda za zdravstveno osiguranje. Najznačajnije mjere prevencije su izbjegavanje okupljanja, održavanje razmaka i temeljna higijena ruku i prostora. Tačne i provjerene informacije se dobijaju isključivo od Instituta za javno zdravlje (www.izjcg.me), Ministarstva zdravlja (www.mzdravlja.gov.me) I Svjetske zdravstvene organizacije (www.who.int)", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Oni su podsjetili da prisustvo korona virusa još nije zabilježeno u Crnoj Gori, ali je situacija veoma ozbiljna, te da je najvažnije da svi građani budu dobro informisani iz kredibilnih izvoda, kako ne bi podlijegali panici.

Pozvali su građane na disciplinu i praćenje preporuka nadležnih institucija, jer je to, kako su kazali, najvažnije za smanjenje broja potencijalno oboljelih.

"Ponašajmo se odgovorno i vodimo računa jedni o drugima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: