Julijin “buket medenjaka” po mjeri žirija

Na konkursu za najkreativniji rad NVO “Župa u srcu”, drugo mjesto osvojio je kolaž slika “Selo na Brdu’’ autorke Jasne Mitrović, a treća nagrada pripala je Angelini Mušikić za rad “Torte”
572 pregleda 0 komentar(a)
Prvonagrađeni rad, Foto: Svetlana Mandić
Prvonagrađeni rad, Foto: Svetlana Mandić

Julija Nikolić iz sela Liverovići, u nikšićkoj Župi, pobjednica je konkursa za najkreativniji rad žena sa sela na temu odjevni i drugi upotrebni predmeti, suveniri, nakit, bižuterija, proizvodi iz domaće kuhinje, kao i sve drugo što bi moglo da ima tržišnu vrijednost, a koji su raspisali NVO “Župa u srcu” i OŠ “Dušan Bojović”.

Njen “Buket medenjaka”, prema ocjeni tročlanog žirija, bio je najbolji od 21 prispjelog rada.

Drugo mjesto osvojio je kolaž slika “Selo na Brdu’’ autorke Jasne Mitrović, dok je treća nagrada pripala Angelini Mušikić za rad “Torte.

Izložba radova, kao i uručenje nagrada, organizovano je u holu škole, a “Župa u srcu“ uradiće zajednički katalog za dalju promociju autorki, u kome će se, osim prispjelih, naći i nekoliko radova koji nijesu bili u konkurenciji za izbor.

Nagrađene autorke dobile su materijal za rad i solarni punjač za mobilni telefon, kao i novčani iznos od 30, odnosno 20 i deset eura. Konkurs je pokazao kreativnost žena sa sela i dio je projekta “Zeleni put” koji realizuje “Župa u srcu”. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave u okviru projekta “FORS Montenegra” Zelena ekonomija za razvoj regiona.

Bonus video: