Pavićević: Podijeliti zdravstvene radnike u radne timove

"Svaki pacijent, sa ili bez simptoma respiratorne infekcije je mogući nosilac ovog virusa, i izuzetno je važno da se nakon svakog kontakta sprovedu mjere dezinfekcije", kaže se u saopštenju
2842 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković
Vladimir Pavićević, Foto: Luka Zeković

Sindikat zdravstva Crne Gore pozdravlja mjere zdravstvenih vlasti i Vlade Crne Gore u sprječavanju pojave i širenja infekcije novim korona virusom, saopštio je predsjednik Sindikata zdravstva Crne Gore Vladimir Pavićević.

"Želim da svima Vama koji ste u direktnom kontaktu sa pacijentima dodatno ukažem na potrebu da u narednom periodu strogo sprovodite mjere lične zaštite protiv infekcije novim korona virusom, jer će se oboljeli građani Vama prvo obratiti za pomoć. Svaki pacijent, sa ili bez simptoma respiratorne infekcije je mogući nosilac ovog virusa, i izuzetno je važno da se nakon svakog kontakta sprovedu mjere dezinfekcije", kaže se u saopštenju.

Kako saopštava, "ovakvo postupanje je neophodno da biste zaštitili sebe ali prvenstveno kako biste zaštitili građane Crne Gore i spriječili mogućnost da zdravstveni radnici budu ti koji će doprinijeti širenju infekcije, kao što pokazuju negativna iskustva pojedinih zemalja već zahvaćenih pandemijom".

Pavićević dodaje da "zbog najveće izloženosti virusu COVID-19, najveća odgovornost je na Vama, i kada je u pitanju liječenje potencijalno oboljelih i kada je u pitanju sprječavanje širenja infekcije".

Kako kaže, očekuje od rukovodstva da što hitnije podijele osoblje na radne timove.

"Očekujemo od rukovodstava zdravstvenih ustanova da što hitnije podijele osoblje na radne timove kako bi se izloženost infekciji ukupnog broja zdravstvenih radnika smanjila i kako bi se, u slučaju pojave pacijenata pozitivnih na korona virus, smanjila mogućnost da veći broj zaposlenih ima obavezu samoizolacije i karantina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: