Onlajn nastavu moguće izvoditi na više načina

Dekani da organizuju onlajn nastavu

Od danas je obustavljen obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, na najmanje 15 dana.
3594 pregleda 0 komentar(a)
UCG
UCG

Rektorat Univerziteta Crne Gore (UCG) pozvao je dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi nastava na predmetima na kojima su angažovani bila organizovana onlajn.

Iz UCG su podsjetili da je u skladu sa naredbom Vlade Crne Gore i novim privremenim mjerama zaštite građana od COVID-19 od danas obustavljen obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, najmanje 15 dana.

"Imajući u vidu preporuku predsjednika Vlade Crne Gore da nastavno obrazovni sadržaj za vrijeme trajanja obustave nastave budu dostupni u elektronskom obliku, Rektorat UCG poziva dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani organizovala onlajn", kazali su iz UCG.

Oni su naveli da je nastavu onlajn moguće izvoditi na više načina.

Iz UCG su objasnili da je prva mogućnost postavljanje nastavnog materijala na stranici predmeta na portalu www.ucg.ac.me.

Prema njihovim riječima, druga mogućnost je da na adresu http://dl.ucg.ac.me/ (Moodle) budu postavljene multimedijalne prezentacije koje su kreirane.

Navodi se da je potrebno da dekani sa svog službenog mejla pošalju zahtjev Centru informacionog sistema UCG na adresu nastava@ucg.ac.me u kom ćete navesti naziv fakulteta, naziv predmeta i spisak predavača.

"Nakon ovoga od Centra informacionog sistema UCG ćete dobiti mejl sa kredencijalima za pristup vašem predmetu", kaže se u saopštenju.

Iz Univerziteta su objasnili da je treća mogućnost da dekani koriste ZOOM aplikaciju i da pomoću nje izvode nastavu onlajn u realnom vremenu.

Navodi se da je za to potrebno da dekani otvore nalog na adresi https://zoom.us/ i registruju predavanje.

Iz UCG su kazali da besplatna verzija omogućava trajanje predavanja do 40 minuta i da je nakon isteka tog vremena moguće nastaviti tako što se kreira novo onlajn predavanje.

"Ukoliko vam je eventualno potrebna pomoć ili pojašnjenje u vezi sa korišćenjem predloženih ili bilo kojih drugih servisa Centra informacionog sistema, možete nas kontaktirati na mejl nastava@ucg.ac.me", rekli su iz UCG.