Sindikat Vladi: Što brže nabaviti zaštitnu opremu za sve zdravstvene ustanove

"Na desetine ljekara sa svih nivoa zdravstvene zaštite obratilo se Sindikatu doktora medicine sa molbom da urgiraju za nabavku: maski - medicinske i maske sa FFP2 filterom, jednokratnih mantila, vizira, rukavica, dezinfekcionih sredstava".
7285 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Sindikat doktora medicine Crne Gore apeluje na Vladu Crne Gore da naloži Ministarstvu zdravlja da u što kraćem roku nabavi dovoljnu količinu lične zaštitne opreme za ljekare i medicinske radnike, vozače, u svim zdravstvenim ustanovama, kako u javnim tako i u privatnim.

Kako navode u saopštenju, na desetine ljekara sa svih nivoa zdravstvene zaštite obratilo se Sindikatu doktora medicine sa molbom da urgiraju za nabavku: maski - medicinske i maske sa FFP2 filterom, jednokratnih mantila, vizira, rukavica, dezinfekcionih sredstava.

Iz Sindikata napominju da su zdravstveni radnici najvažniji resurs za kontrolu i suzbijanje epidemije, pa bi se njihovim razbolijevanjem u ranoj fazi ugrozili kapaciteti zdravstvenog sistema Crne Gore, te onemogućilo da se nosimo sa nadolazećom prijetnjom od epidemije COVID-19.

Iz Sindikata apeluju na Vladu da uloži maksimalne napore u cilju nabavke većeg broja respiratora, a građanima upućuju molbu da maksimalno ozbiljno i odgovorno postupaju u odnosu na izdate preporuke.

U slučaju pojave simptoma (povišena temperatura, bol u grlu, suvi kašalj, otežano disanje) građanima savjetuju da ostanu kući, pozovu telefonom zdravstvenu ustanovu, koja će organizovati dalje pružanje zdravstvene zaštite, a da nikako ne dolaze samoinicijativno u zdravstvene ustanove.

Bonus video: