U nikšićkoj opštini uveden kontrolisan rad i dežurstva

Odlukom se nalaže starješinama svih organa lokalne uprave da obezbijede nastavak nesmetanog obavljanje procesa rada i ostvarivanja prava građana, vodeći računa o zdravstvenom stanju, godinama i porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima, zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja, kao i zaštiti zdravlja građana.
2173 pregleda 0 komentar(a)
Opstina Niksic, Foto: Ivan Petrusic
Opstina Niksic, Foto: Ivan Petrusic

U Opštini Nikšić od danas je uveden kontrolisani proces rada i dežurstava, kao preventivna privremena mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, odlučio je da uvode Odluku o kotrolisanom radu i dežurstvu zbog, kako je saopšteno, zaštite javnog zdravlja, a na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta opštine Nikšić i Naredbe za preduzimanje privremenih mjera.

Odlukom se, kako je navedeno, nalaže starješinama svih organa lokalne uprave da obezbijede nastavak nesmetanog obavljanje procesa rada i ostvarivanja prava građana, vodeći računa o zdravstvenom stanju, godinama i porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima, zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja, kao i zaštiti zdravlja građana.

„U skladu sa Odlukom određene su mjere za ostvarivanje kontrolisanog procesa rada, koje predviđaju i rad sa minimalnim brojem zaposlenih koji će boraviti u zgradi Opšine Nikšić, kao i rad od kuće“, navedeno je u saopštenju.

Iz lokalne uprave su pozvali građane da bez prijeke potrebe zahtjeve ne podnose lično, već putem e-maila - predsjednik@niksic.me i da u njima ostave tačne i precizne podatke, kako bi bili kontaktirani.

Građani se mogu informisati o ostvarivanju svojih prava i putem telefona na broj 040/214-239, a mogu podnostiti zahtjeve na službene e-mailove svih rukovodilaca organa lokalne uprave istaknutih na sajtu Opštine Nikšić.

Istom odlukom, kako je navedeno, uvedena je i obaveza predsjedniku Opštine, potpredsjednicima, predsjedniku Skupštine opštine, sekretaru Skupštine opštine, Glavnom administratoru, kao i svim rukovodiocima organa lokalne uprave o svakodnevnom dežurstvu i praćenju razvoja situacije i redovnom obavještavanju građana o svojim aktivnostima.

Odluka će se primjenjivati, kako je saopšteno, do prestanka razloga za sprovođenje posebnih mjera.

Bonus video: