Traži se kupac za najpoznatiji ugostiteljski objekat u Pljevljima

Opština Pljevlja namjerava da proda motel - jedan od simbola grada
3042 pregleda 2 komentar(a)
Motel "Vodice", Foto: Goran Malidžan
Motel "Vodice", Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.03.2020. 20:26h

Najpoznatiji ugostiteljski objekat u Pljevljima, Motel “Vodice”, uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika, jer Opština namjerava da ga proda, nakon što za to dobije saglasnost lokalnog parlamenta.

Motelom “Vodice”, jednim od simbola grada smještenom u istoimenom gradskom parku, nekoliko posljednjih godina upravlja opštinsko preduzeće “Čistoća”.

U lokalnoj upravi tvrde da je ekonomski opravdano da se Motel proda jer nerentabilno posluje i stvara gubitke preduzeću kojem je povjereno na upravljanje.

Saglasnost da može prodati Motel “Vodice” Opštini je dala i Vlada.

Osim ugostiteljskog objekta veličine 640 metara kvadratnih, predmet prodaje je i 500 metara kvadratnih dvorišta, 1.229 metara kvadratnih neplodnog zemljišta i zgrada stare vodenice veličine 116 metara kvadratnih.

Shodno procjeni Komisije Uprave za nekretnine iz maja prošle godine, minimalna cijena nepokretnosti koje se prodaju je 424.531 euro.

Do 2009. godine Motel “Vodice“ je bio u vlasništvu Rudnika uglja, kada je zbog nagomilanih finansijskih obaveza izvršio kompenzaciju dijela imovine sa Vladom, ustupajući joj između ostalog i Motel “Vodice”.

Nakon što u nekoliko navrata nije uspjela putem javnog nadmetanja prodati motel „Vodice“, Vlada ga je ustupila bez nadoknade Opštini Pljevlja, nekoliko godina kasnije. Pored motela, Vlada je ustupila opštini staru vodenicu i ribnjak.

Bonus video: