Kina će donirati Crnoj Gori respiratore, maske, zaštitnu odjeću, rukavice...

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da će Ambasada Kine u Crnoj Gori, kinesko Ministarstvo vanjskih poslova i povezani organi i dalje tražiti kanale za nabavku potrebnih medicinskih materijala za Crnu Goru
30570 pregleda 154 komentar(a)
Sa sastanka Hrapovića i ambasadora Kine, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka Hrapovića i ambasadora Kine, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 17.03.2020. 10:35h

Kina će donirati Crnoj Gori medicinsku opremu i pomoći će u njenom dopremanju, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, Kina će donirati dva respiratora, po hiljadu komada medicinskih N95 maski, maski za operaciju, medicinske zaštitne odjeće, kao i po hiljadu pari rukavica za operaciju i medicinskih navlaka za cipele.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da će Ambasada Kine u Crnoj Gori, kinesko Ministarstvo vanjskih poslova i povezani organi i dalje tražiti kanale za nabavku potrebnih medicinskih materijala za Crnu Goru.

Iz Ambasade Kine u Crnoj Gori poručili su da će kineski narod i dalje podržavati crnogorski i zahvalili su Ministarstvu zdravlja na saradnji i prijateljskom odnosu, u duhu dobrih odnosa koje povezuju te dvije zemlje.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio je Kini za pomoć u dopremanju medicinskih sredstava i opreme u trenutku kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom novog koronavirusa.

Bonus video: