Formiran Operativni štab: Ako državljani CG žele da se vrate, da se obrate zahtjevom

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je naglasio da samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štitimo javno zdravlje i sigurnost naših građana
2360 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice štaba, Foto: MUP Crne Gore
Sa sjednice štaba, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 17.03.2020. 12:16h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić formirao je Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inostranstva, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)

"Operativni štab se bavi konkretnim zahtjevima povratka naših državljana. Crnogorski građani se mogu obratiti zahtjevom za povratak svakog dana od osam do 20 sati, na brojeve telefona +382 20/ 234 111 i 234 222", saopštio je Nuhodžić na prvoj sjednici Operativnog štaba, koji je formiran nakon jučerašnjeg sastanka premijera Duška Markovića sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

U saopštenju MUP se dodaje da se aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva odvijaju u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade Crne Gore.

Rukovodilac Operativnog štaba je Dragan Pejanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a članovi su predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva vanjskih poslova, Instituta za javno zdravlje, Montenegro airlines-a, Aerodroma Crne Gore, Uprave policije i Vojske Crne Gore.

"Operativni štab će sačiniti odgovarajuće evidencije crnogorskih državljana u inostranstvu, a koji planiraju povratak u domovinu, postupaće po svakom pojedinačnom zahtjevu koji se dostavi crnogorskim institucijama, te izvršiti neophodne provjere i predložiti mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru", piše u saopštenju MUP.

Nuhodžić je naglasio da samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štitimo javno zdravlje i sigurnost naših građana.

"Za Crnu Goru zdravlje građana je na prvom mjestu. Svi resursi su stavljeni u funkciju ostvarivanja ovog cilja. O svim aktivnostima ćemo pravovremeno informisati građane kojima zahvaljujem na odgovornom ponašanju i pridržavanju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Samo ako smo odgovorni, ako djelujemo udruženim snagama, možemo adekvatno odgovoriti ovom izazovu", zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: