"nacionalni interes sprječavanje unosa novog koronavirusa"

Vanredna sjednica Socijalnog savjeta: Sjednice se odlažu do daljnjeg

"Predjedništvo poziva socijalne partnere i građane da svako u svom domenu djelovanja obezbijedi poštovanje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa i Preporuke za spriječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje", kaže se u saopštenju
1237 pregleda 0 komentar(a)
Purišić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Purišić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2020. 12:08h

Predsjedništvo Socijalnog savjeta Crne Gore održalo je hitnu, vanrednu sjednicu kojoj su prisustvovali Vukašin Zogović, predsjednik Savjeta, potpredsjednici Kemal Purišić i Predrag Mitrović i član Predsjedništva Duško Zarubica, saopšteno je iz Socijalnog savjeta.

"Predsjedništvo poziva socijalne partnere i građane da svako u svom domenu djelovanja obezbijedi poštovanje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa i Preporuke za spriječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje", kaže se u saopštenju.

U skladu sa Naredbom, do daljnjeg se odlaže održavanje sjednica Socijalnog savjeta, a kako saopštavaju, za to vrijeme, Predsjedništvo Savjeta će biti u stalnoj, međusobnoj komunikaciji kako bi pratili situaciju.

"Predsjedništvo poziva poslodavce i zaposlene na društveno odgovorno poslovanje i ponašanje. Predsjedništvo je jedinstveno u stavu da je u ovom trenutku prioritetni nacionalni interes fokusiran na sprečavanju unošenja novog koronavirusa i otklanjanje opasnosti po živote naših građana" navodi se u saopštenju.

"Predsjedništvo poziva socijalne partnere da kontinuirano prate, svako u svom domenu djelovanja, efekte donesenih mjera kako bi kroz konstantno vođenje socijalnog dijaloga, na nivou Savjeta razmotrili raspoložive modele kojim bi se teret saniranja negativnih posljedica ravnomjerno podijelio, nakon prevazilaženja aktuelnog stanja", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas