Ovo su vozila presretači koja koristi crnogorska policija

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocjenjuje da je objava ovih podataka u interesu dalje demokratizacije i otvaranja crnogorske policije, jačanja integriteta policije i njenog povjeranja u društvu
37982 pregleda 12 komentar(a)
Jedan od presretača, Foto: Screenshot
Jedan od presretača, Foto: Screenshot
Ažurirano: 17.03.2020. 15:28h

Uprava policije Crne Gore je uvažila preporuku Savjeta za građansku kontrolu rada policije i dostavila, zbog njihove javne objave, podatke o službenim vozilima - prestretačima.

Savjet za građansku kontrolu rada policije javno objavljuje podatke o vozilima presretačima koji su u upotrebi Uprave policije - njihov opis i tehničke karakteristike, registarske oznake i fotografije svakog od njih.

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocjenjuje da je objava ovih podataka u interesu dalje demokratizacije i otvaranja crnogorske policije, jačanja integriteta policije i njenog povjeranja u društvu.

"Savjet ocjenjuje da se objavljivanje podataka o presretačima neće negativno odraziti na efikasnost u postupanju policije niti nepovoljno djelovati u sprječavanju nezakonitih aktivnosti jer je suština i da sve poznate činjenice, u odnosu na kontrolu brzine i o prisutnosti presretača u saobraćaju, preventivno djeluju na vozače".

Iz Savjeta navode da i u ovoj godini nastavljaju sa svojim programom "Praćenje primjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima" sa namjerom da podrži i promoviše rad Uprave policije, snažeći njenu otvorenost prema društvu i građanima.

"Savjet za građansku kontrolu rada policije iskazuje snažnu podršku svim naporima Uprave policije koji se preduzimaju zbog unapređenja bezbjednosti saobraćaja na putevima".

Galerija

Bonus video: