HN: Mještani ogorčeni što se dugo čeka na sanaciju oštećene saobraćajnice

Sanacija puta moći će otpočeti tek nakon nalaza Instituta za graševinarstvo
163 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2018. 14:36h

Na lokalnom putu Sušćepan-Ratiševina u zaleđu Herceg Novog, zabranjen je saobraćaj za sva vozila, jer je dionica od kuće Bačanovića do Poznanovića u dužini od oko 40-tak metara, usljed klizišta ispucala i ulegnula.

Mještani su ogorčeni, posebno oni koji imaju djecu koja pohađaju nastavu u osnovnoj, odnosno srednjoj školi, ili rade u Herceg Novom. Neki od njih strahuju i za njihova imanja i objekte.

Sanacija puta u dužini od oko 400 metara, koju je radila firma Krušo završena je prošlog ljeta, a tri mjeseca kasnije - u decembru, su se pojavile pukotine u asfaltu. Obilne padavine pogoršale su stanje puta , pa je jednim njegovim dijelom postalo opasno, odnosno nemoguće voziti. Pukotine predstavljaju problem i za pješake.

Zbog nesolidno izvedenih radova vrijednih 550 hiljada eura, predsjednik Opštine Stevan Katić je u januaru izjavio da će pokrenuti postupak preispitivanja, kako samog projekta tako i kvaliteta izvedenih radova. Za taj posao su prije 15 dana angažovani stručnjaci Instituta za građevinarstvo iz Podgorice.

Podsjećamo da je projekat puta radio ing. Živanko Erdevički koji je ranije izjavio da nije imao geološke snimke terena, jer je investitoru-Opštini Herceg Novi, bilo skupo, ili nije imala sredstava da plati ta istraživanja. Slobodan Radović vlasnik firme Krušo, izričit je da je sve urađeno prema projektu.

Sanacija puta moći će otpočeti tek nakon nalaza Instituta za graševinarstvo. Mještanin Ratiševine Ilija Bačanović strahuje da će najavljene kiša dodatno pogoršati i onako loše stanje puta i misli da bi trebalo naći neko prelazno rješenje.

Sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, obećava da će lokalna uprava pokušati da nađe prihvatljivo, prelazno rješenje do konačne sanacije puta.

Galerija

Bonus video: