Demokrate Pljevlja: Opština da donira dva aparata za respiraciju Opštoj bolnici

Predlažu da lokalna vlast odustane od uvođenje novih naknada i povećanja cijena za određene vrste komunalnih usluga
885 pregleda 0 komentar(a)
Klub odbornika Demkorata, Foto: Demokrate
Klub odbornika Demkorata, Foto: Demokrate

Plejvaljski odbor Demokrata predložio je da Opština Pljevlja u što kraćem roku usmjeri sredstva iz budžeta za nabavku dva aparata za respiraciju Opštoj bolnici u Pljevljima "i time konkretno pomogne zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa."

"Predsjednik opštine ima mogućnost da iz budžetske rezerve opredjeli neophodna sredstva u te svrhe. Takođe, isto postupanje očekujemo i od Rudnika uglja Pljevlja i Eletroprivrede, koji bi trebalo da budu snažna podrška i finansijski oslonac za prevazilaženje problema u nabavci svih neophodnih sredstava zdravstvene zaštite...", saopšteno je iz pljevaljskog odbora Demokrata.

Predlažu da lokalna vlast odustane od uvođenje novih naknada i povećanja cijena za određene vrste komunalnih usluga.

"S tim u vezi zahtijevamo da se iz skupštinske procedure povuku predložene odluke kojim se uvode novi nameti za građane, a koji se odnose na cijenu parkiranja i cijenu usluga vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Ovo predlažemo iz razloga što su kućni budžeti građana u ovom momentu izuzetno ugroženi, a svakako su usmjereni na nabavku hrane i sredstava zdravstvene zaštite što je prioritet, pa bi novi nameti u narednom periodu bili suprotstavljeni potrebi ekonomskog oporavka" , zaključeno je.

Bonus video: