UČENJE PUTEM TV KANALA, YOUTUBE I SADRŽAJA NA E-PLATFORMAMA

Nastava na daljinu #UčiDoma od sljedeće sedmice

"Vjerujemo da će roditelji i škole biti najbolji i najveći partneri, koji će, pomažući djeci da savladaju gradivo, podržati napore svih koji su se potrudili da omoguće alternativne načine učenja“, poručio je Šehović
19610 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me
Ažurirano: 18.03.2020. 14:56h

Ministarstvo prosvjete radi na pripremi novog koncepta nastave na daljinu koja će se odvijati pod sloganom #UčiDoma, i sa kojom će se krenuti početkom sljedeće nedjelje. 

Kako je saopštio ministar prosvjete Damir Šehović, ovaj koncept podrazumijevaće učenje putem televizijskih kanala, YouTube kanala i sadržaja na e-platformama.  

"Oko 100 ljudi je uključeno u projekat i daju svoj maksimum kako bismo samo u nedjelju dana, koliko imamo na raspolaganju za osmišljavanje i realizaciju Projekta, dobili najviše što se može za ovako kratko vrijeme", rekao je Šehović.

Dodao je da uprkos ogromnim naporima kompetnog prosvjetnog resora, ne bi bilo moguće realizovati ovaj zahtjevan posao bez podrške društveno odgovornih partnera van sistema obrazovanja.

Damir Šehovic
Damir Šehovic(Foto: mps.gov.me)

"U tom smislu veliku zahvalnost dugujemo svim TV kućama, posebno Ivanu Jovetiću i Božidaru Šundiću - TVCG, koja nam je stavila na raspolaganje praktično sve svoje slobodne resurse, Sonji Drobac - Prva TV koja je dala ogroman doprinos, kao i kolegama iz MNE Sport koje su su nam ustupile većinu svojih kapaciteta. Dodatno, TV Vijesti i TV Nova, stavile su takođe na raspolaganje svoje kapacitete. Posebnu iskrenu zahvalnost dugujemo Nenadu Novoviću i Darku Ivanoviću - Skočku, odnosno kompaniji Amplitudo koja radi na pripremi websajta, sa koga će se moći preuzeti video i drugi materijal za sve predmete. Isto važi i za NVO te produkcione i marketinške agencije: NVO 35mm, Infobiro, PR centar, Arhimed, Global Soft, koje su nam svoje resurse stavili na raspolaganje", naveo je Šehović. 

Dodaje da su Radio-difuzni centar, Agencija za elektronske medije i svi kablovski operateri dali su maksimalnu podršku.

"Vjerujemo pak da će roditelji i škole biti najbolji i najveći partneri, koji će, pomažući djeci da savladaju gradivo, podržati napore svih koji su se potrudili da omoguće alternativne načine učenja“, poručio je ministar. 

On je zaključio da bi u ovim danima moto svih u sistemu obrazovanja trebalo da bude "I zdravlje i znanje!", i izrazio uvjerenje da ćemo kao društvo pokazati da je to moguće.  

Preporučujemo za Vas