Komercijalne banke donirale sredstva za kupovinu dva respiratora

„Usljed pandemije koronavirusa i identifikovanih slučajeva u Crnoj Gori, nametnula se potreba za što većim brojem respiratora. Komercijalne banke su i ovog puta reagovale društveno odgovornom akcijom od opšteg intresa“, navodi se u saopštenju UBCG
2349 pregleda 3 komentar(a)
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Komercijalne banke u Crnoj Gori donirale su, preko Udruženja banaka (UBCG), sredstva Kliničkom centru (KCCG) za kupovinu dva respiratora.

„Usljed pandemije koronavirusa i identifikovanih slučajeva u Crnoj Gori, nametnula se potreba za što većim brojem respiratora. Komercijalne banke su i ovog puta reagovale društveno odgovornom akcijom od opšteg intresa“, navodi se u saopštenju UBCG.

Iz UBCG su dodali da su banke, u cilju prevencije širenja koronavirusa, obezbjedile pogodnosti za klijente, posebno za korišćenje digitalnih servisa.

Oni su objasnili da je se gotovina na svim bankomatima može podići bez provizije, kao i da je korištenje mobilnog i elektronskog bankarstva besplatno.

Pristupnice za elektronsko i mobilno bankarstvo mogu se popuniti i poslati putem web sajta banaka koje pružaju te usluge.

Mjere su, kako su kazali, vezane za period aktuelnog rizika od koronavirusa.

„Dalje operativne aktivnosti banaka uvažavaće mjere Vlade i Centralne banke“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: