Opština Tivat predložila niz mjera u skaldu sa epidemiološkom situacijom

Mjere, zabrane i ograničenja uključuje epidemiološki nadzor u Domu zdravlja koji treba da bude uspostavljen tokom 24 časa, radi kontinuirane kontrole
2716 pregleda 3 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Tivat predložio je niz mjera koje su u skladu sa novom epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori na sjednici na kojoj je predsjedavao predsjednik ove opštine Siniša Kusovac.

Mjere, zabrane i ograničenja uključuje epidemiološki nadzor u Domu zdravlja koji treba da bude uspostavljen tokom 24 časa, radi kontinuirane kontrole.

"Komunalna policija, komunalna inspekcija i saobraćajna policija da redovno, 24 časa realizuju kontrolu sprovođenja mjere zabrane okupljanja na javnim mjestima. Povezivanje sa javnim sektorom, odnosno NVO i pojedincima radi pružanja podrške starim osobama i hroničnim bolesnicima", saopštili su iz Opštine Tivat.

Predloženo je da nadležni sanitarni inspektor, u saradnji sa Domom zdravlja, policijom i komunalnom inspekcijom kontroliše sprovođenje propisanih mjera za osobe u režimu samoizolacije.

Za karantin određen hotel Kamelija u Donjoj Lastvi

"Na osnovu predloženih mjera Nacionalnog koordinacionog tima, kao primarna lokacija za karantin određuje se hotel Kamelija u Donjoj Lastvi", ističe se u saopštenju.

Snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama i ljekovima samohranih staračkih domaćinstava koja su na evidenciji službe geronto-domaćica i korisnika u stanju socijalne potrebe, povjerava se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat.

Dodaju se i sledeće mjere:

"- Sva zvanična komunikacija sa građanima odvija se putem veb-sajta Opštine, viber zajednice „Opština TIVAT – Community“, zvaničnih naloga Opštine Tivat na društvenim mrežama i Radio Tivta.

- Opština Tivat priprema raspored restriktivne realizacije građevinskih radova na investicionim projektima. Prioritet je hitno asfaltiranje saobraćajnice na kružnom toku kod Doma Vojske i saobraćajnice u Gradiošnici, radi bezbjedne komunikacije sanitarnih, medicinskih i drugih službi u slučaju potrebe.

- Opštinska preduzeća Vodovod i kanalizacija i doo Komunalno Tivat tolerisaće kašnjenja u plaćanju računa do 30 dana.

- Pojačane mjere kontrole procedura dostave hrane iz ugostiteljskih objekata.

- Na osnovu preporuke Nacionalnog koordinacionog tima, sahrane se obavljaju samo u krugu porodice, bez primanja saučešća u kapelama".

"Opštinski tim za zaštitu i spašavanje korigovaće postojeće i donositi nove mjere, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Nacionalnog koordinacionog tima", zaključuje se u saopštenju Opštine Tivat.