IJZ: Još šest slučajeva koronavirusa

"Od obrađenih uzoraka pozitivno je 6, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima"
173365 pregleda 176 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2020. 20:50h

Institut za javno zdravlje potvrdio je još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

"Danas su u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je 6, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima", saopštio je IJZ.

Ukupan broj osoba oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori trenutno je 8.

"U 18 časova pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe uključujući i naše državljane koji su organizovano doputovali u domovinu a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine", dodali su iz Instituta.

Pojasnili su da je ovakav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan "imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni".

"Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka", naveli su iz Instituta za javno zdravlje.

Bonus video: