IDFA: BESPLATNI DOKUMENTARCI

Festival IDFA omogućio besplatno gledanje više od 300 filmova onlajn

Međunarodni festival dokumentarnog filma Amsterdam (IDFA) odlučio je da 302 filma iz njihove prestižne kolekcije postane dostupno na mreži, kao poklon svima koji su primorani da ostanu kod kuće i ograniče svoja druženja tokom pandemije virusa COVID-19.
2230 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najveći svjetski festival dokumentarnog filma IDFA od juče je na svom sajtu omogućio besplatan pristup za gledanje 302 filma snimljena izmedju 1988. i 2019. godine.

Kako je saopštila agencija Komunikart, međunarodni festival dokumentarnog filma Amsterdam (IDFA), kao najveća baza dokumentarnih filmova, odlučio je da 302 filma iz njihove prestižne kolekcije postane dostupno na mreži, kao poklon svima koji su primorani da ostanu kod kuće i ograniče svoja druženja tokom pandemije virusa COVID-19.

Među filmovima za besplatno gledanje, pored evropskih dokumentaraca, nalazi se i pet domaćih ostvarenja i koprodukcija: Kavijar konekšn i Nacionalni park (2006) reditelja Dragana Nikolića, Žeđ kamenog mora, Vladimira Perovića (2007), Povratak mrtvog čovjeka, Petra Oreškovića (2006) i Oženiću celo selo, Željka Mirkovića (2010).

Naslovi se mogu pretraživati prema temi, zemlji produkcije, selekciji festivala, dužini trajanja i izdanju, na: https://www.idfa.nl/en/collection/free?page=1

Preporučujemo za Vas