Nikšić: 400 osoba u samoizolaciji, ski centar na Vučju karantin

Danas je održan sastanak opštinskog koordinacionog tijela za zarazne bolesti
12226 pregleda 3 komentar(a)
Nikšić, Foto: Boris Pejović
Nikšić, Foto: Boris Pejović

U Nikšiću nema evidentiran ni jedan slučaj korona virusa, dok je oko 400 osoba pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom. Riječ je o osobama koje su boravile u područja gdje je evidentiran virus Covid 19 ili imale kontakt sa građanima koji dolaze iz tih područja. Sve osobe koje se nalaze u samoizlocaji se dobro osjećaju i za sada nema indicija da su zaražene virusom Covid 19.

Zdravstvene ustanove u gradu pod Trebjesom su pripravne, funkcionišu odlično, a ski centar na Vučju određen je kao lokacija za karantin i od danas ga osiguravaju pripadnici Vojske Crne Gore. Pomenuti centar je vlasništvo komapanije Comp comer koja je ponudila Vladi Crne Gore sve svoje smještajne i ljudske kapacitete (hotel “Onogošt” u Nikšiću, hotel “Lighthouse” u Herceg Novom i hotel “Vučje”).

Danas je održan sastanak opštinskog koordinacionog tijela za zarazne bolesti na kome je konstantovana dobra saradnja zdravstvenih i drugih institucija u gradu, njihova spremnost i pripravnost za eventualnu pojavu virusa u Nikšiću. Na nivou opštine Nikšić biće formiran fond za nabavku nedostajuće higijensko-sanitetke opreme i respiratora.

Iz Doma zdravlja su apelovali na sugrađane koji imaju respiratornih zdravstvenih problema i sumnjaju na potencijalnu zarazu korona virusom, da ne dolaze odmah u zdravstvene ustanove, već da se prvo jave na dežurne telefone. 040 204-604 od 07-14h i 068/ 802- 335 od 0-24h.

Povezani članci

19. Mart 2020.

Stopiraće otplatu kredita na tri mjeseca?

U Domu zdravlja je obezbjeđena izolaciona soba u kojoj će raditi dva ljekara od 7 do 21h, jedan u prvoj, a jedan u drugoj smjeni, kao i tehničari, a biće prisutan i jedan epidemiolog sa svojim tehničarom kao dopuna radu i u prvoj i u drugoj smjeni.

Svi pacijenti koji dođu u Dom zdravlja prvo ispunjavaju anketni listić i u zavisnosti od odgovora budu sprovedeni ili u izolacionu sobu ili ka izabranim ljekarima.

Bonus video: