Počela dezinfekcija ulica u Beranama

Koristeći hlor kao dezinfekciono sredstvo, koje je sinoć obezbijedio Dom zdravlja, akcija je sprovedena na platou ispred te zdravstvene ustanove i u nekoliko ulica u gradskom jezgru
3340 pregleda 4 komentar(a)
Sinoć počeli sa dezinfekcijom ulica, Foto: Opština Berane
Sinoć počeli sa dezinfekcijom ulica, Foto: Opština Berane

U Beranama je sinoć, odlukom Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje, a u organizaciji Službe zaštite, Komunalnog preduzeća i Doma zdravlja, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, počela dezinfekcija javnih površina u tom gradu.

Koristeći hlor kao dezinfekciono sredstvo, koje je sinoć obezbijedio Dom zdravlja, akcija je sprovedena na platou ispred te zdravstvene ustanove i u nekoliko ulica u gradskom jezgru, navode iz Opštine.

„Higijena je u gradu u ovom trenutku od ključne važnosti, tako da ćemo narednih dana nastaviti sa dezinfekcijom i ostalih ulica u sardnji sa preduzećem Vodovod i kanalizacija, koje će obezbijediti nove količine hlora“, kazao je Tihomir Bogavac, načelnik Službe zaštite i spašavanja.

Iz te Službe ujedno apeluju na građane da pokažu veću odgovornost tokom radova koje izvode na svojim imanjima i izbjegnu upotrebu otvorenog plamena, kako ne bi dolazilo do požara i samim tim i kapaciteti Službe zaštite bili usmjereni na navedenu akciju dezinfekcije gradskih ulica.

Takođe, dalje navode da prilikom paljevina dolazi do stvaranja većih količina dima što otežava normalno funkcionisanje građana u pojedinim mjesnim zajednicama, odnosno dodatno ugrožava zdravstvno stanje kod sugrađana a naročito kod onih koji pate od hroničnih bolesti.

Bonus video: