Jonica: Ovo je vrijeme koje ne daje pravo na politikantstvo i na rasprave

"Borba sa koronavirusom danas jeste borba za svakog građanina Crne Gore, a nakon toga jednako solidarni i odgovorni moraćemo da se suočimo sa saniranjem ekonomskih posledica"
2060 pregleda 3 komentar(a)
Jonica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Jonica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednica Socijalista Crne Gore, Snežana Jonica kazala je da ta partija poziva sve građane i građanke Crne Gore da se strogo pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a privredne subjekte, posebno one koji imaju monopolsku poziciju, da u vremenu epidemije koronavirusa pokažu dodatnu društvenu odgovornost i solidarnost.

"Ovo je vrijeme koje ne daje pravo na politikantstvo i na rasprave, već poziva na najveći stepen zajedništva i solidarnosti svih u Crnoj Gori. Budimo odgovorni, poštujmo preporuke i zabrane, odnosno uključimo se svi u trenutku kad je Crnoj Gori najpotrebnije da radimo s istim ciljem – da sveukupne posledice koronavirusa svedemo na mogući minimum", saopštila je Jonica.

Kaže da će Socijalisti Crne Gore danas uputiti Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti svoje predloge "koji bi mogli doprinijeti aktivnostima za očuvanje javnog zdravlja, kao i sugestije za koje smatramo da mogu doprinijeti da se lakše prevaziđu posledice po porodične budžete građana, uz svijest o tome da se mora voditi računa i o održivosti javnih finansija."

"Jedna od sugestija koju ćemo proslijediti Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti je preispitivanje mogućnosti da se uvede mjera da Elektoprivreda Crne Gore, dok traje kriza izazvana koronavirusom, struju za domaćinstva cjelodnevno obračunava po takozvanoj nižoj (jeftinijoj) tarifi. Svjedoci smo da su, u novonastaloj situaciji, porodični budžeti prvi na udaru i da veliki broj građana ne može izdržati bilo kakvo povećanje troškova i zato im je potrebna pomoć. S druge strane, mora se uraditi stručna analiza koliko ovo rješenje utiče na održivost sistema Elektroprivrede. Živimo u vremenu kad se Crna Gora suočava sa jednom od najvećih pošasti savremenog doba, ali to treba i može da bude prilika da više nego ikad svi dokažemo kako ličnu, ali isto tako i društvenu i političku odgovornost i solidarnost. Borba sa koronavirusom danas jeste borba za svakog građanina Crne Gore, a nakon toga jednako solidarni i odgovorni moraćemo da se suočimo sa saniranjem ekonomskih posledica", zaključila je Jonica.

Bonus video: