Nikšić: Kazne za sve koji parkiraju u blizini Internog odjeljenja

“Prvo smo željeli da preventivno djelujemo i tri dana smo upozoravali vozače koji bi nakon upozorenja uklonili vozilo, ali to je bilo samo trenutno jer bi veoma brzo situacija bila potpuno ista. Pošto smo vidjeli da preventivno djelovanje nije imalo značajnog efekta, krenuli smo sa represivnim mjerama i sankcionisanjem nesavjesnih vozača i tako će biti sve dok ova situacija bude trajala”, kazao je Milović “Vijestima”
3057 pregleda 0 komentar(a)
Alternativni ulaz, Foto: Svetlana Mandić
Alternativni ulaz, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka Komunalna policija je prethodnih dana apelovala na sugrađane da uklone vozila iz Ulice “Nika Miljanića” i oslobode ulaz ka Internom odjeljenju Opšte bolnice, predviđenom za smještaj eventualno oboljelih od novog virusa. Kako, prema riječima načelnika Komunalne policija Novice Milovića, upozorenja nijesu urodila plodom, od sinoć su počeli sa kažnjavanjem.

“Prvo smo željeli da preventivno djelujemo i tri dana smo upozoravali vozače koji bi nakon upozorenja uklonili vozilo, ali to je bilo samo trenutno jer bi veoma brzo situacija bila potpuno ista. Pošto smo vidjeli da preventivno djelovanje nije imalo značajnog efekta, krenuli smo sa represivnim mjerama i sankcionisanjem nesavjesnih vozača i tako će biti sve dok ova situacija bude trajala”, kazao je Milović “Vijestima”.

Od sinoć od 19 časova, kada su počeli sa sankcionisanjem vozača, do danas napisali su preko 20 kazni.

“Molimo građane da shvate ozbiljnost situacije, da poštuju sve propisane mjere jer samo društveno odgovornim ponašenjem možemo zaštiti sebe i druge i spriječiti mogućnost širenja virusa. Takođe ih molimo da oslobode pomenutu ulicu i omoguće medicinskim radnicima da nesmetano rade i štite zdravlje svih sugrađana”, poručio je Milović.

Služba zaštite i spašavanja je građanima na raspolaganju 24 sata i iz te službe su pozvali sve na odgovornost, solidarnost i saradnju,

Nadležni su apelovali na građane da se uzdrže od boravka na javnim površinama, kao i na izletištima, Trebjesa, park i Krupac, gdje je ovih dana evidentno prisustvo većeg broja Nikšićana. Apelovali su na građane da poštuju preporuke i ostanu kod kuće, čime će doprinijeti smanjenju širenja virusa Covid 19.

Bonus video: