Oprezno vozite: Putevi mokri i klizavi, vidljivost mjestimično smanjena

Neprohodni su putevi Mioska - Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica. Za sve kategorije vozila zatvrtoen je magistralni put Rožaje - Kula - Peć
0 komentar(a)
Vožnja, mokri putevi, Foto: Shutterstock
Vožnja, mokri putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2018. 08:44h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, dok je vidljivost mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su kazali da na jugu i centralnim predjelima pada kiša, a u sjevernim povremeno snijeg. Na putevima koji vode pored rijeka i kosina, ima sitnijih odrona.

Iz AMSCG su vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu. Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska - Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica. Za sve kategorije vozila zatvrtoen je magistralni put Rožaje - Kula - Peć.

Na dionici Košljun - Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Ulcinj - Krute zbog radova je obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan-Perast odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Bonus video: