Policija opominje taksiste, još ne kažnjava

"Da bi taksisti, u privatne svrhe mogli da koriste službene automobile, prije toga moraju da uklone sve oznake i naljepnice ‘taxi’ firme“, kazali su “Vijestima“ u Upravi policije
11260 pregleda 4 komentar(a)
I taksisti koristili maske do zabrane rada, Foto: Boris Pejović
I taksisti koristili maske do zabrane rada, Foto: Boris Pejović

Policija već tri dana kontroliše da li crnogorski taksisti poštuju zabranu tog vida prevoza, zbog čega se opominju vozači koji čak i u privatne svrhe koriste službene automobile sa oznakama “taxi“.

“Vijestima“ je u Upravi policije rečeno da za sada samo opominju taksiste, da u saobraćaju ne koriste službene automobile, te da nije bilo kažnjavanja zbog vožnje “taxi“ automobila dok traje zabrana Vlade, zbog sprečavanja širenja korona virusa.

“Niko nije kažnjen, ali ćemo biti prunuđeni da i to učinimo ukoliko u saobraćaju zateknemo automobile, sa ‘taxi’ oznakama. Da bi taksisti, u privatne svrhe mogli da koriste službene automobile, prije toga moraju da uklone sve oznake i naljepnice ‘taxi’ firme“, kazali su “Vijestima“ u UP.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa je zabranu o taksi prevozu donijelo 18. marta

Bonus video: