ERAKOVIĆ POTVRDIO:

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u CG: Preminuo muškarac (65)

"Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji"
147502 pregleda 88 komentar(a)
Eraković, Foto: Vlada Crne Gore
Eraković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.03.2020. 09:09h

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković izjavio je večeras da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa i da je riječ o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć poslije ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća, navodi se u zajedničkom saopštenju KCCG i Instituta za javno zdravlje (IJZ).

"Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Eraković je kazao da je preminuli 65-godišnjak iz Herceg Novog.

"Poštovani građani Crne Gore, sa žaljenjem mogu da konstatujem da večeras možemo da objavimo prvog preminulog od posljedica COVIDA 19. U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nijesu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta. Osoblje Kliničkog centra, kao što sam konstatovao je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata. Ja želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a našim građanima da poručimo da je ovo prilika da još jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštujemo sve preporuke koje su date od strane Nacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo", kazao je Eraković.

Preporučujemo za Vas