SDP BP: Formirali smo Volonterski tim, građani pratite preporuke

"Volonterski tim za sada čini 30 članova naše partije koji ni na koji način ne spadaju u rizičnu grupu, a nadamo se da će se tim svakodnevno širiti. Aktivnosti smo spremni sprovoditi na cijeloj teritoriji naše opštine i stavljamo se na raspolaganje opštinskom Timu za zaštitu i spasavanje kojim rukovodi Predsjednik opštine", kaže se u saopštenju
1818 pregleda 3 komentar(a)
.
.

Predsjednik OO SDP Bijelo Polje Dr Adnan Striković saopštio je da da će ta partija u Bijelom Polju formirati Volonterski tim, koji će se aktivno uključiti u borbu za suzbijanje širenja infekcije virusom Covid-19.

Volonterski tim će, kako saopštavaju, raditi i na "saniranju posljedica sprovedenih mjera Vlade, o kojim imamo svoj stav, ali ih u vrijeme trajanja epidemije ne želimo komentarisati. Poštovaćemo ih".

Kako se navodi u saopštenju, Volonterski tim broji oko trideset članova partije, a nadaju se da će se broj povećati.

"Volonterski tim za sada čini 30 članova naše partije koji ni na koji način ne spadaju u rizičnu grupu, a nadamo se da će se tim svakodnevno širiti. Aktivnosti smo spremni sprovoditi na cijeloj teritoriji naše opštine i stavljamo se na raspolaganje opštinskom Timu za zaštitu i spasavanje kojim rukovodi Predsjednik opštine. Pozivam sve članove naše partije, kao i sve građane koji nemaju zdravstvenih riziko faktora da budu solidarni", kaže se u saopštenju.

"Kao doktor, pozivam sve kolege da i ovog puta budemo na visini zadatka. Da nam zdravlje naših sugrađana bude ispred našeg ličnog. Zaštitimo porodice a sebe smo dužni izložiti riziku koji uveliko nadilazi prosječan. To je naša obaveza, profesionalna i ljudska dužnost. Znate u kakvim uslovima radimo i kada je redovno stanje, ne očekujmo sada ono što znamo da sistem ne može da obezbijedi. Ovo je prvenstveno naša bitka, ali je i bitka u kojoj doprinos mora dati svaki građanin. Jedino tako, svi za jednog i jedan za sve, možemo je dobiti", kaže se u saopštenju Strikovića.

On je pozvao sve građane koji su u samoizolaciji da poštuju naredbe i preporuke.

"Građani, vaše je jedino da nas slušate i čujete. Molim sve sugrađane koji su u samoizolaciji ili im je izrečena mjera zdravstvenog nadzora da poštuju naredbe i preporuke. Ostanite doma, dok vam mi ne kažemo gdje i kada da dođete na pregled" , zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: