Jovanović odgovorio Demokratama: Vaše tvrdnje neistinite i zlonamjerne

On tvrdi da je, „kao menadžer Opštine i član Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje poslednja osoba u Kolašinu koja bi prekršila upozorenja i mjere Vlade“
5853 pregleda 5 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Menadžer Opštine Kolašin Veljo Jovanović, reagujući na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokrata, napisao je da odbacije „kao kao neistinite i zlonamjerne“ sve navode te stranke na njegov račun.

„Zbog javnosti, koja neće jedina donositi sud o slučaju koji se meni i mojoj porodici desio, dužnost mi je da vas upoznam sa činjenicom da sam se 19. marta ove godine nalazio u restoranu, postupajući po mjerama Vlade, koje su objavljene toga dana i u kojima je piše i „da su vlasnici restorana,kafana i kafića obavezni da baštenski mobilijar učine nedostupnim za korišćenje“.Sa mnom je bio i prijatelj sa svojim sinom, koji mi je pomagao oko reliazacije pomenutih mjera. Sa njim je trebalo i da dogovorim angažovanje njegovog sina kao radnika na obezbjeđenju objekta, koji se nalazi 10 km od Kolašina, pored same magistrale. Neko je „dobronamjeran“ kao što ste vi iz OO Demokrata, vidjevši dva automobila na parkingu, napravio „ljudski“ poduhvat i pozvao policiju koja nas je zatekla u zaključanom objektu.“- navao je Jovanović u svom reagovanju.

On tvrdi da je, „kao menadžer Opštine i član Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje poslednja osoba u Kolašinu koja bi prekršila upozorenja i mjere Vlade“. Kaže i da je, u skladu sa mjerama Vlade, 15.marta objekat zatvoren ,osoblje poslato svojim domovima, na ulaznim vratima istaknuto obavještenje da je objekat zatvoren u smislu pružanja ugostiteljskih usluga, svijetla ugašena...Sve je to, tvrdi Jovanović, konstatovano u službenoj zabilješci Odjeljenja bazbjednosti (OB) Kolašin.

„Takođe, koristim priliku da obavijestim javnost da, pored zlonamjernih, postoje i dobronamjerni ljudi, koji su već sjutradan, vidjevši iz objekta vatru, pozvali Službu zažtite i u poslednji momenat spasili objekat od paljenja.Ovim putem im se iskreno zahvaljujem. Svi koji poznaju mene i moju porodicu znaju da nijesam prekršio mjere Vlade, jer sam kao porodičan čovjek i otac troje djece itekako svjestan situacije u kojoj se nalazimo. Napominjem da nije ljudski u ovako teškim trenutcima za našu državu, voljeli je vi ili ne, sticati jeftine političke poene.“- napisao je Jovanović.

On je Demokratama poručio da se ne sjekiraju za njegov porodični bizinis i da „ostanu doma“.

Bonus video: