Dekanima dostavljene preporuke za održavanje onlajn nastave

Pokrenut servis Aktiviraj nalog za lakši pristup onlajn predavanjima na UCG

"Servis je razvijen usljed novonastalih okolnosti izazvanih globalnom pandemijom i nemogućnosti studenata da svoje kredencijale preuzmu u studentskoj službi svog fakulteta", dodaju iz UCG-a
2200 pregleda 0 komentar(a)
UCG, Foto: UCG
UCG, Foto: UCG

Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore je razvio elektronski servis Aktiviraj nalog da bi studentima olakšao preuzimanje kredencijala – korisničkog imena i lozinke, za pristup mejlu i onlajn predavanjima putem Moodle platforme, saopšteno je sa UCG-a.

Kako objašnjavaju, sve što je potrebno je da student popuni formu na stranici https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/, a korisnički podaci će studentu biti poslati SMS-om na uneseni broj telefona.

"Servis je razvijen usljed novonastalih okolnosti izazvanih globalnom pandemijom i nemogućnosti studenata da svoje kredencijale preuzmu u studentskoj službi svog fakulteta", dodaju iz UCG-a.

Ovim servisom, kako navide, Centar informacionog sistema UCG je nastojao da odgovori na realnu potrebu studenata koji su ili zaboravili ili nijesu na vrijeme preuzeli svoje kredencijale iz studentskih službi.

Svaki zahtjev će biti trajno arhiviran, a moguće zloupotrebe će biti procesuirane u skladu sa propisima Crne Gore.

"Rektorat Univerziteta Crne Gore je, podsjetimo, još od dana obustave nastave 16. marta 2020. godine, imajući u vidu preporuku Predsjednika Vlade Crne Gore, pozvao dekane 19 fakulteta da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani održavala onlajn, a nastavno obrazovni sadržaj bio dostupan u elektronskom obliku", kaže se u saopštenju.

"Dekanima su dostavljene preporuke za održavanje onlajn nastave na više načina. Jedan je postavljanje nastavnog materijala na zvaničnom sajtu, druga je postavljanje multimedijalnih prezentacija na platformi Moodle, na adresi http://dl.ucg.ac.me/, za koji je potreban službeni mejl Univerziteta Crne Gore i treća mogućnost, ZOOM aplikacija, pomoću koje se izvodi nastava u realnom vremenu (https://zoom.us/ )", zaključeno je iz UCG.