LP: Popović donirao 10.000 eura; Funkcioneri i odbornici doniraće polovinu primanja u borbi protiv koronavirusa

"Na ovaj način liberali će u okvirima svojih mogućnosti dati doprinos u borbi protiv virusa Covid – 19", saopšteno je iz ove partije
1971 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa jedne od konferencija LP, Foto: Liberalna partija
Detalj sa jedne od konferencija LP, Foto: Liberalna partija

Svi funkcioneri i odbornici Liberalne partije (LP) uplatiće polovinu svoje plate, odnosno naknade Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) za zarazne bolesti, saopšteno je iz LP.

Ovo je odlučeno na danas održanoj elektronskoj sjednici Predsjedništva LP podstaknuti, kako su kazali, potrebom da se na svaki mogući način pomogne u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Na ovaj način liberali će u okvirima svojih mogućnosti dati doprinos u borbi protiv virusa Covid – 19. Jedan broj humanih građana, sportista i preduzeća svakodnevno na sličan način svojim donacijama ili humanitarnim radom daju primjer da u vremenu velikih kriza kao što je ova humanost i saosjećanje predstavljaju vrline koje bi trebale biti pravilo", navodi se u saopštenju LP.

Iz ove parlamentarne partije su dodali da je među prvima doprinos putem uplate - donacije dao predsjednik LP Andrija Popović u iznosu od 10.000 eura, koji je usmjeren na račun NKT za zarazne bolesti.

"Ujedno molimo sve građane Crne Gore da sa najvećom ozbiljnošću prate i primjenjuju sve preporuke i naredbe koje dolaze iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja. Ovo nije vrijeme kada se bilo koji oblik nepoštovanja smije dopustiti. Budimo odgovorni prema sebi, svojoj porodici i cijeloj državi, ostanimo doma!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: