URA: Rad u kioscima se obavlja prema mjerama koje smo predložili i sada je bezbjedniji

"Rad kioska treba organizovati u skraćenom vremenu, ne dužem od 4 sata, zaposleni koji radi u kiosku mora nositi rukavice eventualno i masku, neophodno je da u kiosku ima dezinfekciono sredstvo za dezinfekciju ruku poslije skidanja rukavica..."
4982 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Iz Građanskog pokreta URA iskazali su večeras zadovoljstvo što su, kako tvrde, uspjeli da svojom predloženim mjerama zaštite radnike na kioscima i njihov rad u vrijeme pandemije koronavirusa učine bezbjednijim.

Radnici na kioscima će sada, po njihovim riječima uz usvojene mjere, imati bezbjedniji rad.

Navode da su to sljedeće usvojene mjere od strane nadležnih organa:

- Rad kioska treba organizovati u skraćenom vremenu, ne dužem od 4 sata.

- Zaposleni koji radi u kiosku mora nositi rukavice eventualno i masku, neophodno je da u kiosku ima dezinfekciono sredstvo za dezinfekciju ruku poslije skidanja rukavica.

- Otvor kroz koji se obavlja promet mora biti takav da se može pokriti, a prodavac mora biti na visokom položaju sa licem dovoljno udaljenim od otvora i frontalnog stakla.

- Ispred kioska treba da stoji jasno povučena crta koju kupac ne smije da pređe kako bi se očuvala distance, ali i koja omogućava razmjenu artikala i novca.

Iz ove partije dodaju i da će u narednom periodu, gotovo na dnevnom nivou predlagati nove konstruktivne i racionalne mjere a sve u cilju zaštite građana Crne Gore u vrijeme pandemije koronavirusa.

Bonus video: