Broj korisnika Narodne kuhinje u Nikšiću porastao na 325, pomoć stiže sa svih strana

„Na raspolaganju su nam dva vozila. Apelujemo i molimo sve ljude da ostanu kod kuće i bez prijeke potrebe da ne izlaze vani. Kome je potrebna pomoć neka pozove na broj telefona 068/ 296-775, i mi i volonteri ćemo stići do njih. Tu je i Crveni krst kome se takođe mogu obratiti za pomoć”, poručila je Konstantina Vojinović, ispred Narodne kuhinje
4988 pregleda 4 komentar(a)
Ispred Narodne kuhinje, Foto: Privatna arhiva
Ispred Narodne kuhinje, Foto: Privatna arhiva

Zbog novonastale situacije Narodna kuhinja u Nikšiću radi svakodnevno, iako do sada nijesu radili nedjeljom, a trenutni broj korisnika je 325, dok ih je prije pojave epidemije, bio 197. Za vrijeme epidemije uključili su dostavu hrane svim osobama starijim od 65 godina koji nijesu u mogućnosti da sami spremaju hranu.

„Na raspolaganju su nam dva vozila. Apelujemo i molimo sve ljude da ostanu kod kuće i bez prijeke potrebe da ne izlaze vani. Kome je potrebna pomoć neka pozove na broj telefona 068/ 296-775, i mi i volonteri ćemo stići do njih. Tu je i Crveni krst kome se takođe mogu obratiti za pomoć”, poručila je Konstantina Vojinović, ispred Narodne kuhinje.

Pomoć im, kako je istakla, stiže sa svih strana i zahvalni su svim pojedincima, firmama i institucijama koje ih, kako je rekla, ni u ovom trenutku nijesu zaboravili.

“U pomoć su nam pritekli Volonteri Crne Gore i VN petrol koji obezbjeđuje gorivo za dostavu. Cosmetics market je donirao 200 kilograma mesa i 500 eura za osnovne namirnice. Pored njih meso su obezbijedile mesare Bijelić, Miljanić i Radović. Ribnjak Sredanovića donirao je veću količinu ribe. Pomoć je stigla od zaposlenih iz kompanije Uniprom, kao i iz Mljekare Srna. Kompanija Mokamard donirala je hiljadu eura i kafu za korisnike Narodne kuhinje, dok su Aroma marketi donirali kroasane za naredni period”, kazala je Vojinović.

Kako je istakla pomoć je stigla u namirnicima i od restorana Verige 65, Alkoseta, MI Goranović.

“Pomoć su pružili i Montenomax, Metropolis medija, Directmedia, Viva kafe. Posebno smo ponosni što nam dolaze i sugrađani da doniraju. Kompanija Led je uradila dezinfekciju kuhinje, a to će činiti i u narednom periodu”, istakla je ona.

Pozvala je sve privrednike koji su u mogućnosti da im pomognu kupovinom hrane i poručila da će Narodna kuhinja raditi sve dok Institut za javno zdravlje i Vlada Crne Gore ne donesu drugačije mjere.

Bonus video: