Krojačice iz Pljevalja sašile oko 400 maski lokalnim preduzećima, službama i organizacijama

Krojačice, kako tvrde, maske izrađuju od pamuka, perive su i mogu da se upotijebljavaju više puta
4466 pregleda 3 komentar(a)
Detalj šivenja maski, Foto: Emir Pilav
Detalj šivenja maski, Foto: Emir Pilav
Ažurirano: 25.03.2020. 12:33h

Vrijedne ruke pljevaljskih krojačica tokom nekoliko prethodnih dana besplatno su izrađivale zaštitne maske za potrebe Pljevljaka.

Iz kabineta predsjednika Opštine Igora Golubovića saopšteno je da je lokalna uprava podržala ovu, velikodušnu aktivnost kroz obezbjeđivanje materijala za šivenje.

Jedna od krojačica
Jedna od krojačica(Foto: Emir Pilav)

“Do sada je za potrebe najugroženijih i osjetljivih kategorija stanovništva sašiveno i podijeljeno oko 400 maski za pljevaljski Dom starih, gerontodomaćicama, Crvenom Krstu Pljevlja i lokalnim preduzećima i svim službama Opštine Pljevlja koje u trenutnim okolnostima – pojave koronavirusa u državi, obezbjeđuju neophodne uslove rada i funkcionisanja sistema lokalne uprave i samouprave”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine.

Krojačice, kako tvrde, maske izrađuju od pamuka, perive su i mogu da se upotijebljavaju više puta, a Opština Pljevlja izašla im je u susret u snabdijevanju materijalom. Ove poslove krojačice će obavljati sve dok za to bude postojala potreba i dok Crna Gora ne pobijedi borbu sa koronavirusom.

Opština Pljevlja zahvaljuje vrijednim ženama na pokazivanju visokog stepena humanosti i odgovornosti prema sebi i drugima, i poziva još sugrađana da se uključe u akciju, koja će trajati sve dok za to bude postojala realna potreba.

Bonus video: