Obustavljen tender za most kod KAP-a

Tender za novi most kod KAP-a vrijedan 5.808.000 eura
56 pregleda 1 komentar(a)
Morača KAP, Foto: Luka Zeković
Morača KAP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.02.2018. 17:13h

Glavni grad je obustavio tender, vrijedan 5.808.000 eura, za izbor izvođača radova za izgradnju glavnog projekta i izvođenje radova na mostu na Morači na trasi jugozapadne obilaznice.

Tender je obustavljen , jer je ocijenjeno da je potrebno bitno izmijeniti tendersku dokumentaciju prije isteka roka za podnošenje ponuda.

Glavni grad je tender za izgradnju druge dionice jugozapadne obilaznice raspisao 28. decembra prošle godine, a pristigle ponude je trebalo da budu otvorene 2. marta.

"Rapisivanjem ovog tendera, stekli su se uslovi za nastavak realizacije cijelokupnog projekta saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” čija je ukupna vrijednost 21.726.653,00 eura", saopšteno je krajem decembra iz Glavnog grada.

Tenderskom dokumentacijom je bilo predviđeno da izgradnja mosta na Morači na trasi jugozapadne obilaznice bude urađena po sistemu “ključ u ruke”, sa uređenjem terena nakon završetka svih građevinskih i ostalih radova.

Rok za izvršenje ugovora je bio ukupno 540 kalendarskih dana, i to: 90 kalendarskih dana za izradu glavnog projekta od dana zaključivanja ugovora i 450 dana za izvođenje predmetnih radova od dana uvođenja izvođača u posao, odnosno, pribavljanja građevinske dozvole.

Glavni grad je 28. decembra raspisao i tender za izgradnju I i III dionice saobraćajnice „Jugozapadna obilaznica” - od magistralnog puta Podgorica - Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica - Cetinje, ukupne vrijednosti 15.918.653 eura.

Jugozapadna obilaznica je dužine 3.621,7 metara i podijeljena je na tri dionice. Uključuje most preko rijeke Morače, dužine od oko 150 metara i nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4 metra. Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po sedam m, razdjelnim ostrvom širine dva metra i obostranim pješačkim stazama dužine po dva metra.

Bonus video: