Demokrate: Odbornici Glavnog grada doniraće naknade za mart Crvenom krstu

Ukupno 13 odbornika Demokratske Crne Gore odlučilo je da svoja mjesečna primanja u visini od 1950 eura usmjeri u humanitarne svrhe, a u cilju pomoći građanima Podgorice
632 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa kongresa u Podgorici, Foto: Demokrate
Detalj sa kongresa u Podgorici, Foto: Demokrate

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada doniraće svoje odborničke naknade za mart Crvenom krstu Glavnog grada Podgorice, saopšteno je iz ove partije.

Ukupno 13 odbornika Demokratske Crne Gore odlučilo je da svoja mjesečna primanja u visini od 1950 eura usmjeri u humanitarne svrhe, a u cilju pomoći građanima Podgorice.

"U ovim trenucima kada smo najpotrebniji jedni drugima, kada znamo da jedni od drugih bliže nemamo i osjećajući odgovornost za novonastalu situaciju, važno je da svi pokažemo solidarnost i humanost. Svjesni da je mnogo onih kojima je potrebna pomoć da uspješno savladaju poteškoće koje su zadesile ne samo naš grad i državu, već cijeli svijet, odlučili smo da realizujemo humanitarnu aktivnost", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su istakli da žele da ova pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

"Ne sumnjamo da će tako i biti. Uvjereni smo da će Crveni krst na najbolji mogući način iskoristiti uplaćena sredstva i dopremiti pomoć do onih porodica kojima je najpotrebnija", navodi se u saopštenju.

Apelovali su na odgovornost svih političkih subjekata, ali i drugih organizacija i pojedinaca da budu na visini zadatka, "koji je pred nas postavila iznenada iskrsla nevolja".

"Moramo biti tu za naše komšije, poznanike, sugrađane i sve građane kojima je potrebna naša pomoć. Komšija se, kao i prijatelj, u nevolji poznaje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: