Tivat: Humanitarni paketi za najmanje 43 porodice

“Moramo voditi brigu o svim građanima Tivta. Ta briga mora biti izraženija kada je riječ o kategoriji stanovništva prema kojima moramo biti senzitivniji i pružiti im zaštitu u teškim trenucima koji su nas zadesili”, kazao je Kusovac
1761 pregleda 1 komentar(a)
Detlja sa sastanka, Foto: Siniša Luković
Detlja sa sastanka, Foto: Siniša Luković

Pomoć u osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu i dezinfekciju za najmanje 43 porodice iz kategorije socijalno najugroženijih biće uručene u predstojećem periodu, odlučeno je na sastanku predsjednika Opšine Tivat Siniše Kusovca i sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja Darke Ognjanović sa direktoricom Centra za socijalni rad Opštine Tivat Svetlanom Mamulom i sekretarom OO Crveni krst Duškom Božovićem.

“Moramo voditi brigu o svim građanima Tivta. Ta briga mora biti izraženija kada je riječ o kategoriji stanovništva prema kojima moramo biti senzitivniji i pružiti im zaštitu u teškim trenucima koji su nas zadesili”, kazao je Kusovac.

Odluka o dodjeli pomoči za najugroženije Tivćane je donešena na nivou Tima za socijalnu i dječiju zaštitu, koji je gradonačelnik formirao prošle godine, a zbog novonastale situacije i formiranja jedinstvene baze podataka u vezi sa najugroženijim i najranjivijim kategorijama stanovništva te opštine.

Tim je i formiran sa namjerom da prepozna one kojima sistem socijalne zaštite nije pomogao, a koji žive na teritoriji Opštine Tivat, saopšteno je iz lokalne uprave.

Bonus video: