I registrovani poljoprivrednici i veterinari mogu putovati između opština

Kompanije iz ove oblasti svojim zaposlenima moraju obezbjediti putne naloge, dok poljoprivredni proizvođači moraju imati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava
2529 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dragan Gojić
Ilustracija, Foto: Dragan Gojić
Ažurirano: 26.03.2020. 14:58h

Zaposleni u preduzećima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva kao i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost i registrovani poljoprivredni proizvođači izuzeti su iz zabrene saobraćaja između gradova, saopštio je Operativni štab koordinaciju sa privredom.

Oni su izuzeti ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad, kao i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za promet živih životinja za proizvodnju hrane, proizvodnju, preradu i distribuciju hrane i hrane za životinje, i za nesmetano pružanje veterinarskih usluga, kao i za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Kompanije iz ove oblasti svojim zaposlenima moraju obezbjediti putne naloge za putovanje do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom, dok poljoprivredni proizvođači moraju imati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove prije 24. marta 2020. godine.

Svi oni ova dokumenta moraju pokazati policijskim službenicima koji kontrolišu ulaze i izlaze iz gradova.

Zabrana saobraćaja između crnogorskih gradova naređena je u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa. Ranije je od zabrene izuzet organizovani prevoz radnika i lični prevoz zaposlenog između mjeste prebivališta i opštine u kojoj radi, uz putne naloge ili potvrde za zaposlenog.

Primjer Potvrde o potrebi kretanja koju poslodavac izdaje zaposlenom radi nesmetanog obavljanja procesa rada pomete pogledati i preuzeti OVDJE.

Bonus video: