Počela podjela maski i paketa sa namirnicima Mojkovčanima

Trgovinske radnje, kako je kazao predsjednik Opštine Ranko Mišnić, jedina su mjesta koja građani svakodnevno posjećuju i potencijalna su prijetnja širenja virusa. Zbog toga se na tim mjestima „mora izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19“
5069 pregleda 0 komentar(a)
Akcija u Mojkovcu, Foto: Radio Mojkovac
Akcija u Mojkovcu, Foto: Radio Mojkovac
Ažurirano: 26.03.2020. 17:05h

U današnjoj akciji radnici DOO Komunalne usluge „Gradac“ i Službe zaštite i spasavanja Opštine Mojkovac dezinfikovani su svi ulazi stambenih zgrada i poslovnih prostorija. U saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, počela je raspodjela paketa sa namirnicama najugroženijem u tom gradu. Akcija dijeljenja osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu biće nastavljena i narednih dana.

„ Akcija se sprovodi, kroz saradnju lokalne samouprave i kompanije „Franca“, a po karti Centra za socijalni rad. Akciju podjele paketa sprovode volonteri koje je, takođ, angažovala Opština Mojkovac. U saradnji sa lokalnim krojačkima radnjama, u kojima su predhodnih dana šivene maske za Dom zdravlja i građane, Opština je preuzela hiljadu zaštitnih maski koje će se dijeliti u najprometnijim trgovačkim radnjama (Alfa trade na Gornjem Mojkovcu, u centru grada marketima “Voli“ i „Franca“, a u Valjevskoj ulici u „Ideinom“ marketu) .“- saopštili su iz Opštine.

Trgovinske radnje, kako je kazao predsjednik Opštine Ranko Mišnić, jedina su mjesta koja građani svakodnevno posjećuju i potencijalna su prijetnja širenja virusa. Zbog toga se na tim mjestima „mora izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19“.

Mišnić je donirao polovinu svoje plate fondu Nacionalnog kordinacionog tima . On seočekuje da će to biti podsticaj i drugim lokalnim funkcionerima da učine isto.

Bonus video: