Aktivnosti mojkovačke lokalne uprave, Komunalnog, Službe zaštite i CK

Počela podjela maski i paketa sa namirnicima Mojkovčanima

Trgovinske radnje, kako je kazao predsjednik Opštine Ranko Mišnić, jedina su mjesta koja građani svakodnevno posjećuju i potencijalna su prijetnja širenja virusa. Zbog toga se na tim mjestima „mora izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19“
5054 pregleda 0 komentar(a)
Akcija u Mojkovcu, Foto: Radio Mojkovac
Akcija u Mojkovcu, Foto: Radio Mojkovac
Ažurirano: 26.03.2020. 17:05h

U današnjoj akciji radnici DOO Komunalne usluge „Gradac“ i Službe zaštite i spasavanja Opštine Mojkovac  dezinfikovani su  svi ulazi  stambenih zgrada i poslovnih prostorija. U  saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, počela je  raspodjela paketa sa namirnicama najugroženijem u tom gradu. Akcija dijeljenja  osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu  biće nastavljena i narednih dana.

„  Akcija se sprovodi, kroz saradnju lokalne samouprave i kompanije  „Franca“, a po karti Centra za socijalni rad. Akciju podjele paketa sprovode volonteri koje je,  takođ,  angažovala Opština Mojkovac.  U saradnji sa lokalnim krojačkima radnjama,  u kojima su predhodnih dana šivene  maske za Dom zdravlja i građane, Opština je preuzela hiljadu zaštitnih maski koje će se dijeliti u najprometnijim trgovačkim radnjama  (Alfa trade na Gornjem Mojkovcu, u centru grada marketima “Voli“ i „Franca“, a u Valjevskoj ulici u  „Ideinom“ marketu) .“- saopštili su iz Opštine.

 Trgovinske radnje, kako je kazao predsjednik Opštine Ranko Mišnić,  jedina su mjesta koja građani  svakodnevno posjećuju i potencijalna  su prijetnja širenja virusa. Zbog toga se  na tim mjestima „mora  izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19“. 

Mišnić je donirao polovinu svoje plate  fondu Nacionalnog kordinacionog tima . On seočekuje da će to biti podsticaj i drugim lokalnim funkcionerima da učine isto.