Policija nadgleda Tuzi i iz vazduha: Prijave protiv 16 osoba zbog napuštanja teritorije opštine

"Policija od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja nadgleda i snima Opštinu Tuzi dronom iz vazduha", saopšteno je iz Uprave policije
32969 pregleda 18 komentar(a)
Snimak Tuzi iz drona, Foto: Twitter/Uprava policije
Snimak Tuzi iz drona, Foto: Twitter/Uprava policije
Ažurirano: 26.03.2020. 17:37h

Podgorička policija procesuirala je ukupno 16 osoba zbog kršenja mjere zabrane napuštanja teritrije Opštine Tuzi.

"Policija od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja nadgleda i snima Opštinu Tuzi dronom iz vazduha", saopšteno je iz Uprave policije.

Opštna Tuzi je u karantinu jer je iz te opštine 26 osoba pozitivno testirano na novi koronavirus.

Iz policije je pojašnjeno da je, 25. i 26. marta, 16 lica koja imaju prebivalište na teritoriji Opšine Tuzi zatekla u Podgorici.

"Oni su na taj način prekršili zabaranu i protiv njih su podnijete krivične prijave. Sva lica su zatečena na području naselja Zeta i Konik. Krivične prijave su podnijete protiv N.R. (22), F.M. (67), L.M. (54), R.N. (25), M.N. (55), I.A. (23), S.Š. (20), A.K. (26), A.Lj. (46), V,Lj. (38), D.G. (60), V.G. (60), G.P (31), D.L. (49), O.G. (38) i E.B. (28), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", navodi se u saopštenju.

Sva lica su, kako se dodaje, upozorena i ispraćena na adresu prebivališta.

"Crnogorska policije svakodnevno sprovodi aktivnosti na kontrolisnju poštovanja privremenih mjera o sprječavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori. Svi rapoloživi kapaciteti Upave policije su danonoćno angažovani na ovim zadacima i u ovoj misiji biće istrajni jer zdravlje svih građana je prioritet svih nas. Policija od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja nadgleda i snima Opštinu Tuzi dronom iz vazduha. Na ovaj način pokriveni su svi alternativni putevi i područja koja se graniče sa ovom Opštinom, kako bi se evidentirala i procesuirala eventualna kršenja mjere zabrane građanima Opštine Tuzi izlazak iz objekata stanovanja i izlazak sa teritorije Opštine Tuzi.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: