Za nabavku respiratora potpisani ugovori vrijedni preko 550.000 eura

Institut za javno zdravlje (IJZ) potpisao ugovor o nabavci tri pakovanja od 96 testova za potrebe dijagnostike zbog aktuelne epidemiološke situacije COVID 2019
8915 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Samo na nabavku respiratora, Fond za zdravstveno osiguranje i zdravstvene ustanove širom Crne Gore potpisale su u posljednjih desetak dana ugovore vrijedne malo više od 550.000 eura.

Gotovo petinu toga dobio je danilovgradski "Farmont", koji je, prema ugovoru sa Fondom, trebalo u roku od dva dana od njegovog zaključivanja 13. marta trebalo da isporuči po jedan respirator barskoj i beranskoj bolnici a tri Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku. U pitanju su "Gettingovi" modeli "Servo I".

Fond je istog dana sa podgoričkim "Osmim redom D" zaključio ugovor od 132.000 eura, po kojem će u roku da od četiri nedjelje biti isporučeni "G5" respiratori švajcarskog proizvođača "Hamilton Medical" Kliničkom centru i bolnicama u Baru, Beranama i Pljevljima. Dva su za beransku bolnicu.

Ista kompanija je prije dva dana napravila ugovore sa barskom i kotorskom bolnicom o nabavci tri, odnosno jednog respiratora, a sredstva su u oba slučaja osigurana od donacija.

Barska će dobiti dva "G5" i jedan "T1" model "Hamilton medicala" za 73.410 eura, ali datum isporuke nije mogao biti preciziran ugovorom zbog "aktuelne epidemiološke situacje i deficita predmetne orpeme na tržištu".

Opšta bolnica u Kotoru je sa istom firmom potpisala ugovor za nabavku takođe „G5“ modela, a novac je obezbijedila Opšina Budva.

Ugovor je vrijedan malo više od 26.520 eura a precizirano je da oni budu pušteni u rad u rad u roku od najmanje šest nedjelja od dana zaključenja ugovora.

Podgorički "Osmi red D" dobio je i ugovor sa Kliničkim centrom da isporuči osam respiratora a za taj posao će dobiti malo više od 213.000 eura.

KC dobija po jedan model "T1" i "MR1" i šest "G5" "Hamilton Medicala".

Inače, Institut za javno zdravlje (IJZ) potpisao je juče ugovor o nabavci tri pakovanja od 96 testova za potrebe dijagnostike zbog aktuelne epidemiološke situacije COVID 2019.

Ugovor vrijedan 9.000 eura potpisan je sa kompanijom "Business Montenegro".

Ova firma se obavezala sa testove isporuči u roku od 20 dana od dana zaključenja ugovora.

IJZ je takođe juče potpisao ugovor za nabavku dijagnostikuma za ispitivanje u Centra za medicinsku mikrobiologiju zbog aktuelne epidemiološke situacije SARS-CoV-2.

Ugovor je potpisan sa "Farmalabom" a vrijedan je nepune 23.500 eura.

Bonus video: