Đukanović se o opremi i medicinskim sredstvima dogovara sa kolegama i donatorima

Predsjednik države upitan da precizira na koji način će se lično angažovati za nabavku zaštitne opreme i medicinskih sredstva
16046 pregleda 62 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Milo Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u svakodnevnom kontaktu sa kolegama i potencijalnim donatorima sa više međunarodnih adresa u vezi sa opremom i medicinskim sredstvima, saopštili su u kabinetu šefa države.

"Predsjednik je na osnovu iskazane procjene NKT o potrebnoj opremi i medicinskim sredstvima, a u okviru ukupnih napora državnih organa, u svakodnevnom kontaktu sa kolegama i potencijalnim donatorima sa više međunarodnih adresa. Imajući u vidu globalni deficit neophodnih sredstava i rastuću potrebu za njima u borbi protiv novog koronavirusa, neophodno je uspostaviti sve moguće kontakte u cilju ostvarivanja optimalnog odgovora države na taj izazov”, odgovoreno je “Vijestima” iz kabineta predsjednika države na pitanje da precizira na koji način će se lično angažovati za nabavku zaštitne opreme i medicinskih sredstva.

Prema objavi na Tviter nalogu, Đukanović je u srijedu veče razgovarao o pandemiji koronavirusa sa šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahijanom, krunskim princom Abu Dabija i zamjenikom vrhovnog komandanta vojnih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Navedeno je da će Crna Gora i UAE učvrstiti prijateljstvo "i u vremenu najvećih izazova" te da su zajedno u borbi protiv virusa Covid-19.

Šeik Mohamed bin Zajed je objavio da je u telefonskom razgovoru sa crnogorskim predsjednikom diskutovao o jačanju bilateralne saradnje, povodom situacije zbog koronavirusa, i "međunarodnim naporima da se spriječi njegovo širenje".

Bonus video: