BEZ DOZVOLE UŠLI U KORITO RIJEKE

Investitor koristi situaciju da devastira Bistricu

Mještani zbog mjera Vlade ne mogu da protestuju, pa pozivaju nadležne da reaguju
3618 pregleda 0 komentar(a)
Bez dozvole ušli u korito rijeke, Foto: Privatna Arhiva
Bez dozvole ušli u korito rijeke, Foto: Privatna Arhiva

Mještani bjelopoljskih sela Voljavac i Gubavač pozvali su nadležne inspekcije i institucije da nalože investitoru, Sportskom ribolovnom društvu “Sinjavac”, da ukloni sve iz rijeke Bistrice i vrati u prethodno stanje.

Oni su poručili da neće dozvoliti da se uništava rijeka koja je za njih od životnog značaja.

“Ne smije nijedan pojedinac, organizacija ili institucija da misli da je jača od države, ili državnih institucija, posebno kada se rade ovakve stvari i to u ovakvoj situaciji”, naveli su oni.

Mještani podsjećaju da su i nadležne institucije utvrdile da se radi o objektu koji se gradi bez bilo kakve dozvole ili saglasnosti. Oni su dostavili i fotografiju na kojoj se vidi koliko je investitor ušao u korito rijeke Bistrice.

“Trenutno je stanje još gore, jer je investitor nakon posjete inspektora na izgrađeni objekat nasuo zemlju i šut i još više ugrozio i zatrpao rijeku. Za čitavu situaciju je kriv i građevinski inspektor, koji nije na vrijeme reagovao i odmah zabranio radove investitoru, čime je doveo rijeku i riblji fond pred uništenje, jer će sada nakon svega uzvodno svi dobiti podsticaj da isto urade, kao što su uradili iz Sportskog ribolovnog društva “Sinjavac”. Očigledno je da su pojedinci zloupotrijebili trenutnu situaciju, jer u suprotnom bi svi građani ovih mjesta svakodevno protestovali, dok se sve ne vrati u prethodno stanje, ali ćemo poštovati sve zakonske obaveze i preporuke Vlade Crne Gore. Zato apelujemo na predsjednika Vlade i nadležne ministre da nalože svim inspekcijama da rade kao da virus ne postoji, jer ne smijemo dozvoliti bezakonje, naročito u situaciji kakva je sada”, kazali su mještani.